Anders på 11 overvandt angsten

I flere år var 11-årige Anders Hjøllund Jensen angst for at være alene hjemme og for at lægge sig til at sove. Men tre måneder i et nyt behandlingsforsøg for børn fik sat en stopper for angsten. Psykiatrifondens Mind My Mind-projekt hjalp ham. Det skriver Kristeligt Dagblad.

undefinedDe fleste børn har nok i ny og næ oplevet, at det kan være svært at falde i søvn, når de kommer i seng om aftenen. Men for 11-årige Anders Hjøllund Jensen fra Herning var det ikke noget, der bare skete indimellem. For nogle år siden begyndte han gradvist at få sværere og sværere ved at sove om aftenen, og til sidst var problemet så stort, at det hver aften tog flere timer, inden søvnen overmandede ham.

Timer, hvor hans forældre ofte endte med at sidde ved sengen, til han sov, fordi angsten for at få mareridt var så stor, at han med alle kræfter kæmpede imod søvnen. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Hjælp til børn, der mistrives

I hver skoleklasse sidder der et eller flere børn, der trives så dårligt, at de har brug for hjælp. Og et nyt forsøg i kommunalt regi, som Psykiatrifonden og TrygFonden står bag, gjorde en stor forskel for Anders. Måske kan forsknings- og udviklingsprojektet Mind My Mind vise sig at være det bedste tilbud til de mange ubehandlede børn.

Projektet, som er i sin første fase og netop nu afprøves i fire danske kommuner, bygger på et 13-ugers intensivt kursus for børnene, hvor samtaler med en psykolog og hjemmetræning kobles.

Der mangler behandlingstilbud

”Det her forsøg kan komme til at udfylde det hul, der er i systemet i dag, hvor der til en stor gruppe børn ofte ikke er noget behandlingstilbud. I kommunerne er der mange forskellige måder at arrangere sig på, men ofte vejleder pædagogisk-psykologisk rådgivning lærerne og hjælper måske til med at udrede børnene. Men egentlig behandling er der ikke meget af,” siger Per Hove Thomsen, klinisk professor på børne- og ungepsykiatrisk afdeling i Risskov til avisen.

Læs mere i Kristeligt Dagblad

Håb for børn med angst, depression eller adfærdsvanskeligheder (Kræver abonnement)

Anders overvandt angsten
 (Kræver abonnement)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

PSYKIATRIFONDEN
Hejrevej 43
2400 København NV
Tlf. reception: 3929 3909
Rådgivningen: 3925 2525
CVR 1917 4883
Hendes Kongelige Højhed
Kronprinsesse Mary er protektor
for Psykiatrifonden