Besparelse trukket tilbage - akutberedskab fortsætter

Region Hovedstaden har trukket den hårdt kritiserede besparelse på det psykiatriske akutberedskab tilbage. Planen var at reducere akutberedskabet til det halve, så det kun var til rådighed i weekenden, men nu får det lov at fortsætte uændret. Psykiatrifonden glæder sig over beslutningen og mener, det er meget vigtigt at have et fagligt topkvalificeret akutberedskab.

Besparelse på akutberedskab trukket tilbage. Foto: ColourboxDa budgetforligskredsen vedtog budgettet for Region Hovedstaden i 2017, blev det besluttet at reducere det psykiatriske akutberedskab, så det ikke længere skulle være til rådighed fire hverdage fra klokken 16.00-08.00. På et møde i budgetforligskredsen mandag den 24. oktober er den beslutning dog trukket tilbage, så det psykiatriske akutberedskab vil køre som hidtil.

Ny viden på bordet

Kovendingen skyldes blandt andet, at der er kommet ny viden på bordet om det psykiatriske akutberedskabs opgaver siden budgettet blev vedtaget. Det har især haft betydning, at beredskabet også betjener de psykiatriske bosteder, fremgår det af Region Hovedstadens pressemeddelelse om tilbagerulningen. Bostederne og vilkår for ansatte og beboere har været højt på dagsordenen efter flere drab og voldsepisoder de senere år.

Enighed om beslutning

- Jeg er glad for, at vi i enighed kan rulle den her besparelse tilbage, for det psykiatriske akutberedskab hjælper mennesker med et stort behov. Det har ikke været nemt at finde de ca. to millioner kroner, som det koster, men det er heldigvis lykkedes. Det betyder, at vi kan opretholde vores meget høje niveau på det psykiatriske akutområde, og det er vi i budgetforligskredsen meget tilfredse med, siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S). 

Afgørende hjælp i krisesituationer

Psykiatrifonden glæder sig over, at politikerne har lyttet til den enstemmige henstilling fra såvel patienter og pårørende som fagfolk.

"Det er vigtigt at en ordning, der er hurtig, fleksibel og fagligt  topkvalificeret nu kan fortsætte uændret  og hjælpe mennesker, der er meget syge og som kan være i nogle meget vanskelige krisesituationer," siger Psykiatrifonden formand, psykiater Anne Lindhardt.

Og som psykiater Merete Nordentoft, der bl.a. har arbejdet for det psykiatriske akutberedskab i 19 år, sagde, da besparelsen var på bordet: ”Man kan jo ikke sige til mennesker, at de må vente med at blive syge til på lørdag”.

Læs pressemeddelelsen fra Region Hovedstaden
TV2 Lorry gik ind i sagen om besparelserne - se indslaget

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

PSYKIATRIFONDEN
Hejrevej 43
2400 København NV
Tlf. reception: 3929 3909
Rådgivningen: 3925 2525
CVR 1917 4883
Hendes Kongelige Højhed
Kronprinsesse Mary er protektor
for Psykiatrifonden