Chief One: Alle farverne forsvandt

Lars Pedersen, også kendt som musikproduceren Chief One, har været nede at vende. En depression trak alle farverne og al glæden ud af det liv, han kendte, og der er stadig et stykke vej, til mørket slipper taget i ham. Nu har han skrevet ni sange, som kommer helt indefra. 8. marts udkommer den første single, ”Man skal dø lidt”.

undefined”Jeg har altid været ham, der klarede det hele, og jeg blev ved, når de andre holdt pause. Indimellem sagde folk, at jeg skulle passe på mig selv, men jeg svarede bare ”ja, ja, hold nu kæft” og arbejdede videre.”

Chief One viser rundt i sit indspilningsstudie i Vanløse i strømpesokker og afslappet tøj. I det ene rum står alt det tekniske udstyr. I det andet rum står alle instrumenterne, mikrofoner og store Marshall-forstærkere.

Trommesættet fylder det meste, og Lars peger på hi-hatten: ”Den spillede min far med, da han spillede i Clifters”.

Han hiver et gammelt foto frem af Danmarks første boyband med en meget ung Johnny Reimar med jakkesæt og guitar og Lars’ far Jan på trommerne.

Lyt til den første single fra pladen her!

Glemte at være til stede lige nu

Clifters spillede rock som nogle af de første i Danmark, og de knuste pigehjerter i flokke, når de spillede koncerter på spillesteder, hvor de nærmest selv var for unge til at blive lukket ind.

En generation senere fik Chief One samme rolle, først i rapbandet Rockers by Choice med hits som Engel og Opråb til Det Danske Folk, og senere som producer for kunstnere som Sanne Salomonsen, Gnags, Outlandish, Shu-bi-dua, Thomas Blachman og mange, mange andre. I dag har han pladeselskabet Re:a:ch sammen med musiker og producer Remee.

”Der er gået 28 år, hvor jeg altid har haft travlt og taget ansvaret. Jeg har hele tiden været nødt til at være lidt foran, fordi jeg skulle fortælle andre, hvor de skulle bevæge sig hen. Og midt i det glemte jeg selv at være til stede i nu’et,” siger han som en del af forklaringen på, at solen holdt op med at skinne i hans liv i lang tid.

Som et gammelt fjernsyn

”Det sker ikke fra den ene dag til den anden. Det er lidt som et gammelt fjernsyn, hvor du skruer ned for farverne. Hvis du gør det langsomt, lægger du næsten ikke mærke til, at det sker,” siger han og viser samtidig med hænderne, hvordan det hele glider nedad, og smilene forsvinder.

”Du er nødt til at have den der lille kerne af grundglæde inde i dig for at fungere. Den forsvandt fuldstændig for mig,” siger han.

Sangene tog form om natten

Da det var tungest, gik han lange ture om natten. Det var der, sangene begyndte at tage form.

”At arbejde med sangene har givet mig en styrke og en tryghed. Når jeg var nødt til at være væk herfra, glædede jeg mig hele tiden til at komme tilbage til sangene. Jeg arbejdede på dem hele tiden. Om natten, tidligt om morgenen, når jeg kunne komme til det,” fortæller han.

Du kan høre, hvor jeg er mest modig

Det er første gang, han synger sine sange selv. Han har rappet, men ikke decideret sunget. Og det er meget sårbart, siger han.

”Du kan også høre på de nye sange, hvornår jeg har været mest modig. Det er der, hvor jeg ikke rapper, men synger,” siger han.

Overvældende respons

Da det første medie fortalte om hans nye sange og hans depression for få dage siden, væltede det ind med mails og beskeder på hans Facebookside fra mennesker, der vidste præcis, hvordan han havde det.

”Det har virkelig rørt mig. Og der er så mange derude, som går og har det svært. Hvis jeg kan hjælpe nogen ved at fortælle min historie og spille min musik, så vil jeg gerne det,” siger han.

Pop med hjerterytme

undefinedHan spiller et par af de nye sange. Han sidder med ryggen til, mens de flyder ud af højtalerne. Popmusik, som er hans adelsmærke, men af den slags, hvor bassen pumper en tung hjerterytme, og hvor teksterne ikke handler om en pige og en dreng og hjerte og smerte, men om at have det sådan, at ”Man skal dø lidt, før man finder vej”, som den første single hedder.

Andre tekstlinjer i sangene handler om at fare vild, før man finder vej – om at det skal være grimt, før det bliver smukt igen. Om at man skal helt ned – man skal styrte sit fly – før man kan starte på ny.

Man skal tage fra øverste hylde

Det er det, Chief One er i gang med - at starte på ny. Og det er med en klar erkendelse af, at når han ser sin sidste solnedgang, skal det være med en følelse af, at han har taget fra øverste hylde.

”Jeg vil ikke sidde med en følelse af, at alt det, jeg gerne ville have gjort, det fik jeg bare ikke gjort. Min sidste følelse skal ikke være, at jeg nøjedes,” siger han.

Psykiatrifonden og Chief One kommer til at samarbejde i den kommende tid, og det kommer du til at høre mere om inden længe. Lyt til den første single fra pladen her!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

PSYKIATRIFONDEN
Hejrevej 43
2400 København NV
Tlf. reception: 3929 3909
Rådgivningen: 3925 2525
CVR 1917 4883
Hendes Kongelige Højhed
Kronprinsesse Mary er protektor
for Psykiatrifonden