Derfor er kvinder oftere stressramt

Kvinder skal levere på flere fronter og bukker derfor oftere under for stress. Det siger Psykiatrifondens chefpsykolog Michael Danielsen til Sjællandske Nyheder.

undefinedOmkring hver femte yngre kvinde angiver, at de ofte eller altid er stressede, viser undersøgelser fra eksempelvis Videncenter for forebyggelse og Center for Ungdomsforskning. 

Unge mænd mærker også i stigende grad forskellige belastningsreaktioner, men stress og angstreaktioner slår oftere ud hos kvinderne.

"En forklaring er, at kvinder oplever, at de skal levere på flere fronter -både på jobbet, uddannelsen og i privatlivet. Kvinder tager typisk langt større ansvar i det sociale felt blandt andet i familien, og de lægger samtidig stor vægt på at skulle lykkes og være vellidt. Mænd er -hårdt trukket op- bedre i stand til at vælge fra, siger Michael Danielsen, som understreger, at der også er mange yngre mænd, som reagerer negativt på presset for at klare sig godt i livet," siger han til Sjællandske.

Find gode råd

Uanset om du selv er ved at blive stresset, er stressramt eller har en kollega, der er på vej tilbage på fuld tid efter en stress-sygemelding, kan du finde gode råd hos Psykiatrifonden: I Psykiatrifondens mentale motionsrum er der øvelser henvendt til mennesker, der oplever ensomhed, angst, depression, mild PTSD eller har kognitive vanskeligheder i forbindelse med stress, angst eller depression.

Du kan teste om, der er grund til at tro, at du er ved at udvikle stress på www.stresstermometeret.dk.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

PSYKIATRIFONDEN
Hejrevej 43
2400 København NV
Tlf. reception: 3929 3909
Rådgivningen: 3925 2525
CVR 1917 4883
Hendes Kongelige Højhed
Kronprinsesse Mary er protektor
for Psykiatrifonden