Ensomme mænd søger nye fællesskaber

Meget tyder på, at mænd nemmere føler sig ensomme, hvis de mister deres partner eller jobbet. Ved Silkeborg har mændene fundet sammen i nye fællesskaber, der hjælper på det. "Vi kan ændre på, at så mange føler sig ensomme, og vi må og skal knække kurven", siger chefpsykolog i Psykiatrifonden Michael Danielsen til TV2 Midtvest.

Man kan føle sig ensom, selv om man er omgivet af mennesker. Ensomhed er en følelse. Skal man bryde ensomheden, er uforpligtende, naturligt opståede fællesskaber en vej. Men de fællesskaber, der opstod naturligt før i tiden, hvor man kendte dem, der boede på vejen eller i ejendommen, er under pres, fordi vi har indrettet samfundet anderledes i dag og fx flytter mere eller bryder familien op.

Det kan skabe ensomhed, ikke mindst blandt mænd, som kan have sværere end andre ved at lukke op for følelserne, når livet slår et knæk, fx i forbindelse med en skilsmisse eller fyring. I Silkeborg har man opnået succes med at nye venskaber mellem mændene, når de går over et slag billard eller andet i Aktivitetshuset Jens Bæks Gård, fortæller TV2 Midtvest.

"Få en snak" - så bliver mændene væk

Den type fællesskaber gør en forskel, mener chefpsykolog i Psykiatrifonden Michael Danielsen. Det er vigtigt, at man skaber fællesskaber omkring en aktivitet og ikke skilter med, at "kom og få en snak, hvis du er ensom". "Så kommer mændene ikke".

Vi kan ændre udviklingen

Vi kan ændre på udviklingen, mener han. Det handler om at inkludere hinanden. "Vi må og skal kunne knække kurven", siger Michael Danielsen.

Se tv-indslaget fra Tv2 Midtvest her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

PSYKIATRIFONDEN
Hejrevej 43
2400 København NV
Tlf. reception: 3929 3909
Rådgivningen: 3925 2525
CVR 1917 4883
Hendes Kongelige Højhed
Kronprinsesse Mary er protektor
for Psykiatrifonden