Finanslovsforslag mangler prioritering af psykisk mistrivsel

”Det er godt at se, at regeringens finanslovsforslag lægger op til mere fokus på, hvordan børn i daginstitutioner lærer og trives. Men i en tid, hvor flere og flere mistrives psykisk, er det ærgerligt at se et finanslovsforslag uden en højere prioritering af det psykiatriske område”. Det siger Psykiatrifondens formand psykiater Anne Lindhardt efter at have set på regeringens finanslovsforslag.

undefined”Finanslovsforslaget indeholder endnu engang et stort beløb til kræftindsatsen i Danmark. Det er godt og rigtigt, at man prioriterer kræft. Men det ville være endnu bedre, hvis man samtidigt prioriterede psykisk sygdom. Det er vigtigere end nogensinde nu, hvor vi ser en stigning i antallet af mennesker, der mistrives psykisk og i mange tilfælde har brug for forskellige former for hjælp. Det viser både Sundhedsstyrelsens rapport om sygdomsbyrden fra 2015 og vores egen undersøgelse af, hvordan 4000 danskere selv oplever deres psykiske helbred”.Regeringens finanslovsforslag 2017

Voldsepisoder understreger behov

”Den højaktuelle diskussion om voldsepisoder og drab på psykiatriske bosteder understreger behovet for en væsentligt højere prioritering af hele psykiatrien og af forebyggelsen af psykisk sygdom”, siger Anne Lindhardt.

Regeringen skal nu forhandle finansloven på plads med de øvrige partier.

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

PSYKIATRIFONDEN
Hejrevej 43
2400 København NV
Tlf. reception: 3929 3909
Rådgivningen: 3925 2525
CVR 1917 4883
Hendes Kongelige Højhed
Kronprinsesse Mary er protektor
for Psykiatrifonden