Forældre står i kø for at få diagnoser

Et markant stigende antal børn og unge er i kontakt med psykiatrien, skriver Berlingske. Men ifølge børne- og ungdomspsykiaterne er der formentlig ikke kommet flere psykisk syge børn og unge, det er derimod efterspørgslen på en diagnose, der er steget. Uden en diagnose er der ingen hjælp fra kommunen, oplever forældrene.

undefinedModelfoto

Antallet af børn og unge, der er i kontakt med det psykiatriske sygehusvæsen, har været i kraftig vækst de seneste år, og nye tal fra regionerne viser, at tendensen fortsætter. Det skriver Berlingske.

Spørger man børne- og ungdomspsykiaterne er der imidlertid ikke noget, der tyder på, at flere børn og unge er psykisk syge. Til gengæld peger både psykiaterne og flere organisationer på, at forældre søger diagnoser til deres børn, for at de kan få hjælp af kommunen.

Styrk den tidlige indsats

Psykiatrifonden, Landsforening SIND, Bedre Psykiatri og børne- og ungdomspsykiaterne vil have styrket den tidlige indsats i kommunerne, så flere børn får hjælp, før problemerne bliver så store, at børne- og unge-psykiatrien skal på banen.

Psykiatrifonden og Bedre Psykiatri foreslår bl.a., at Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR), som findes i alle kommuner, udvides.

»Alle kommuner har PPR, men meget få steder laver de egentligt psykologisk arbejde. Deres tid går i stedet med at lave udredninger og rådgivning. Der er efter vores mening et meget stort udækket behov for at lave en indsats, som ikke er diagnosefikseret, men som går efter at se på, hvordan man kan afhjælpe symptomer på psykisk mistrivsel,« siger formand for Psykiatrifonden, Anne Lindhardt til Berlingske.

Kommunernes Landsforening afviser ifølge avisen, at det generelt forholder sig sådan, at der skal en diagnose til, før man kan få hjælp.

Læs hele artiklen 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

PSYKIATRIFONDEN
Hejrevej 43
2400 København NV
Tlf. reception: 3929 3909
Rådgivningen: 3925 2525
CVR 1917 4883
Hendes Kongelige Højhed
Kronprinsesse Mary er protektor
for Psykiatrifonden