Hver femte voksne lever med skader efter mobning

42 procent af danskerne er blevet mobbet i skolen, og 18 procent af befolkningen, knapt hver femte, har oplevet, at mobningen har påvirket dem negativt som voksne. Det skriver MetroXpress.

Hver femte voksne lever med skader efter mobning. Modelfoto: ColourboxModelfoto: Colourbox

Mobning er så udbredt, at fire ud af ti danskere, 42 pct., i en ny undersøgelse foretaget af YouGov for MetroXpress svarer ja til at have været offer, og 18 procent oplever, at mobning i skolen har påvirket dem negativt som voksne.

Det kommer bag på chefpsykolog i Psykiatrifonden Michael R. Danielsen, der understreger, at mobning er noget af det alvorligste, et menneske kan blive udsat for - på linje med ulykker og katastrofer:

"En akut, enkeltstående ulykke eller traume kan være meget belastende for ethvert menneske, men følelsen af at være sat udenfor - at ingen vil os - som mobningen kan give, kan over længere tid i virkeligheden belaste et menneske endnu mere," siger han.

Mobning skader udvikling

Michael Danielsen påpeger, at det kan få alvorlige konsekvenser, hvis vi ikke trives i de sene børneår og tidlige ungdomsår, fordi det er her, vi lærer meget om os selv:

"Vi ved fra undersøgelser, at over halvdelen af de mennesker, der møder psykiske udfordringer senere i livet, har vist tydelige tegn på mistrivsel som børn", siger han til avisen.

Læs hele historien i MetroXpress

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

PSYKIATRIFONDEN
Hejrevej 43
2400 København NV
Tlf. reception: 3929 3909
Rådgivningen: 3925 2525
CVR 1917 4883
Hendes Kongelige Højhed
Kronprinsesse Mary er protektor
for Psykiatrifonden