Kortere indlæggelser kan skade de mest syge

Patienterne på de psykiatriske afdelinger er i gennemsnit indlagt kortere tid i dag, end de var for fem år siden. Det viser tal, som TV 2/Fyn har indhentet fra regionerne. Det går ud over de mest syge, siger Psykiatrifonden til Tv2/Fyn.

undefined

Psykiatrifonden har erfaringer med for tidlige udskrivelser. Og ifølge psykiater og formand Anne Lindhardt er der ikke nogen tvivl om, at skylden kan skydes på ressourcemangel:

- Vi har fået mange nye opgaver i psykiatrien, men problemet er, at der overhovedet ikke følger ressourcer med. Og det betyder, at psykiatrien skal dække nye områder med de kræfter, som de allerede har. Det går i sidste ende ud over de mennesker, der er mest syge, siger hun til TV2/Fyn.

- En ond spiral

Formand i Landsforeningen SIND Knud Kristensen er enig:
- Det er sådan en ond spiral. Kapaciteten bliver mindre, og derfor skal man være mere syg end tidligere for at få lov til at være indlagt. Derfor bliver man også udskrevet tidligere.

Og problemet er omfattende, lyder det fra formanden:
- Vi hører det hver uge fra pårørende. Det er oftest noget, der sker om fredagen, så man kan skaffe noget ledig kapacitet til weekenden, siger Knud Kristensen til TV2/Fyn.


Læs hele historien på tv2fyn.dk 

Se indslaget ved at klikke på billedet til højre. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

PSYKIATRIFONDEN
Hejrevej 43
2400 København NV
Tlf. reception: 3929 3909
Rådgivningen: 3925 2525
CVR 1917 4883
Hendes Kongelige Højhed
Kronprinsesse Mary er protektor
for Psykiatrifonden