Livskrise M/K: »Det er, som om vi mænd kun har to gear«

Kvinder er oftere i livskrise end mænd og føler sig mere påvirkede af dem end mænd. Når mændene oplever en livskrise, vælger de i langt højere grad at klare følelserne alene. Det viser en undersøgelse fra Psykiatrifonden. Det skriver Berlingske Tidende.

undefinedundefinedForskellen mellem kønnene handler om, at kvinder er langt mere opmærksomme på og i bedre kontakt med deres indre liv. Sådan lyder udlægningen fra Michael Danielsen, chefpsykolog hos Psykiatrifonden.

»De er for eksempel bedre til at søge læge, hvis de fornemmer, at noget er galt. Det er jo en af grundene til, at kvinder lever længere end mænd.
Kønnene kan lære af hinandens forskelle. Mænd kan drage en lektie af kvindernes evne til at forholde sig til sig selv på. Mens kvinderne kan lære af mændenes realisme," siger han.

»Det er, som om vi mænd kun har to gear. Enten er vi velfungerende, eller også er vi nærmest i dyb krise. Kvinder oplever oftere eksempelvis et dødsfald som tæt knyttet til deres eget liv, og at det har en stor påvirkning. Hvorimod det ligger i den mandlige selvforståelse, at det ikke er noget, der har forbindelse til hans eget liv. Det kunne jo være interessant at få folk til at stoppe op og tænke over, hvor man befinder sig i det følelsesmæssige spektrum,« siger Michael Danielsen.

Læs hele historien på Berlingske.dk

Læs mere om livskriser

Læs vores tema om livskriser

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

PSYKIATRIFONDEN
Hejrevej 43
2400 København NV
Tlf. reception: 3929 3909
Rådgivningen: 3925 2525
CVR 1917 4883
Hendes Kongelige Højhed
Kronprinsesse Mary er protektor
for Psykiatrifonden