Mindeord om Erik Hoffmeyer

Et menneske med stor betydning for Psykiatrifonden er gået bort. Tidligere nationalbankdirektør Erik Hoffmeyer var med til at stifte Psykiatrifonden og var fondens præsident i en årrække.

Tidligere præsident for Psykiatrifonden og nationalbankdirektør Erik Hoffmeyer er død. Foto: Keld Navntoft/ScanpixFoto: Keld Navntoft/Scanpix

Erik Hoffmeyer var sammen med psykiater Jes Gerlach en af de stærkeste kræfter omkring stiftelsen af Psykiatrifonden i 1996. Han havde et meget stort personligt engagement i arbejdet for åbenhed og viden om psykisk sygdom, ikke mindst fordi han havde smertelige personlige erfaringer med psykisk sygdom i sin nærmeste familie.

"Erik Hoffmeyer var en meget værdifuld samarbejdspartner og præsident for Psykiatrifonden. Han var en af hovedårsagerne til, at det lykkedes at få de første fondsmidler at arbejde for. Samtidig var han et ikon, som med sin stærke karisma, sin soliditet og troværdighed var medvirkende til, at Psykiatrifonden hurtigt kom til at stå stærkt", siger Jes Gerlach.

"Det var rigt at kende Hoffmeyer som præsident for Psykiatrifonden. Han deltog i alle bestyrelsesmøder med klogskab og besindighed i min første tid som formand, og Erik Hoffmeyer var en uvurderlig støtte. Han havde Psykiatrifondens historie præsent og kunne om nogen være med til at fastholde grundlaget. Hans engagement var usvigeligt og dømmekraften sikker", siger Psykiatrifondens nuværende formand, psykiater Anne Lindhardt.

Erik Hoffmeyer blev 91 år.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

PSYKIATRIFONDEN
Hejrevej 43
2400 København NV
Tlf. reception: 3929 3909
Rådgivningen: 3925 2525
CVR 1917 4883
Hendes Kongelige Højhed
Kronprinsesse Mary er protektor
for Psykiatrifonden