Når medicinen ikke hjælper på depressionen

Louise Boldt Jensen var igennem en depression, hvor hun fik anti-depressiv medicin. Medicinen hjalp hende ikke, og hun oplevede selvmordstanker og forsøgte at tage sit liv. I dag er hun ude af medicinen og på vej til at blive rask ved hjælp af samtaleterapi hos en psykiater. Det fortæller hun i dag i programmet Go'morgen Danmark på TV2. Det er vigtigt at tale med sin læge, før man evt. stopper med at tage medicin, siger psykiater og konsulent i Psykiatrifonden, Per Vendsborg, til TV2.

undefinedLouise Boldt Jensen vågner en morgen i 2009 og føler, at alt er sort. Det er begyndelsen på en lang periode med depression, anti-depressiv medicin og selvmordstanker.

Depressionen kommer fra den ene dag til den anden, oplever Louise, og det gør hende rigtigt bange. Hun kan ikke se meningen med noget, og hun kan ikke se en fremtid.

Men medicinen hjælper ikke i Louises tilfælde. Hun føler, at medicinen doper hende og at den ikke gør hende gladere, tværtimod. Og en dag får hun det så dårligt, at hun tager en håndfuld smertestillende piller for at slutte det hele.

- Gør fordele og ulemper op

Psykiater og konsulent i Psykiatrifonden Per Vendsborg siger til Go'morgen Danmark på TV2, at det er vigtigt at gøre fordele og ulemper ved medicinen op med sig selv, men at man ikke må holde op med at tage medicinen uden at tale med en læge.

"Og hvis man er tæt på at tage sit eget liv, skal man indlægges, så man kan blive overvåget og passet på, indtil det er gået over", siger han.

Det sker heldigvis i Louises tilfælde, og det er hun taknemmelig for i dag.

"Jeg kunne ikke se fremad, og jeg havde ikke lyst til at eksistere", siger hun.

- Aldrig mere et sort hul

Louise holder op med at tage sin medicin i samarbejde med en psykiater, og hun får det bedre, blandt andet med samtaleterapi. I dag har hun stadig mørke dage ind i mellem, men hun har lovet sig selv aldrig at falde ned i så dybt et sort hul, som hun gjorde dengang.

Flere end 400.000 mennesker herhjemme får anti-depressiv medicin.

Læs mere 

Læs mere om depression

Få viden og gode råd til håndtering af depression i det mentale motionscenter

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

PSYKIATRIFONDEN
Hejrevej 43
2400 København NV
Tlf. reception: 3929 3909
Rådgivningen: 3925 2525
CVR 1917 4883
Hendes Kongelige Højhed
Kronprinsesse Mary er protektor
for Psykiatrifonden