Ny kampagne om lighed: Er det fair?

Mennesker bør have samme adgang til hjælp, uanset om deres sygdom sidder i kroppen eller i sindet. Desværre er der mange eksempler på det modsatte. Nu sætter Psykiatrifondens nye kampagne ”Er det fair?” uligheden på spidsen.

undefinedKampagnen udstiller bl.a. manglen på lighed ved at stille nogle karikerede eksempler op i to kampagnefilm: Manden, der kommer til lægen med sit brækkede ben, og får besked på at komme igen om tre måneder, for lægen har ikke tid før. Og kvinden, der har været på skadestuen med sin arm, og nu sidder hos sin læge og beder om hjælp til at betale den regning, de gav hende på skadestuen.

Mennesker med psykisk sygdom dør tidligere end andre

Uligheden i behandlingen for henholdsvis fysisk og psykisk sygdom handler om egenbetaling, ventetid, forebyggelse og ikke mindst om, at mennesker med psykiske sygdomme ofte dør mellem 15 og 20 år tidligere end andre. Det handler også om ulige muligheder i samfundet

Se filmene og del dem, så vi får debatten i gang

Flere midler til behandling, væk med aldersbegrænsning, ud med brugerbetaling på psykologhjælp og ind med bedre forebyggelse og efterbehandling. Det er opskriften på mere lighed i sundhed, mener Psykiatrifondens formand, Anne Lindhardt.

Mere lighed i sundhed

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

PSYKIATRIFONDEN
Hejrevej 43
2400 København NV
Tlf. reception: 3929 3909
Rådgivningen: 3925 2525
CVR 1917 4883
Hendes Kongelige Højhed
Kronprinsesse Mary er protektor
for Psykiatrifonden