Ny stor alliance skal kæmpe for psykiatrien

Psykiatrifonden er en af hovedkræfterne bag at 30 foreninger, der både tæller store og små patientforeninger, fagforbund og medicinske selskaber, indgår den hidtil største og omfattende alliance på det psykiatriske område. Alliancen skal sikre politisk fokus til psykiatrien. Det skriver Altinget.

HænderMange forskellige kræfter er gået sammen i en stærk alliance, PsykiatriAlliancen. Foto: Colourbox

Indsatsen overfor patienter med psykiske lidelser skal være bedre. Politikerne skal afsætte flere penge til psykiatrien.

Sådan lyder to af de mål, som en ny og stor alliance af foreninger vil kæmpe for. Alle psykiatriens kendte patientforeninger er gået sammen med blandt andet behandlerne i form af psykiaterne, sygeplejerskerne og psykologernes interesseorganisationer. I alt 30 foreninger etablerer nu det, der kommer til at hedde Psykiatrialliancen.

Psykiatrifondens formand, psykiater Anne Lindhardt er en af hovedinitiativtagerne bag alliancen. Hun mener, at PsykiatriAlliancen skal bidrage til det politiske arbejde for at skabe den nødvendige forståelse og indsigt i omfanget af udviklingen i psykisk sygdom i Danmark og på verdensplan.

"Sundhedsbudgetterne bør opjusteres, og prioriteringsdiskussionen er meget nødvendig at tage med fornyet styrke. Vi vil skabe politisk lydhørhed for, at midlerne til psykiatrien i Danmark bør stå mål med udviklingen i antallet af mennesker, der rammes af psykisk sygdom", mener hun.

Alliancen vil desuden gerne udfordre mange års politisk praksis, der betyder, at ekstra midler til psykiatrien ofte gives som satspuljemidler og ikke som varige midler. 

- Psykiatrien skal have sin del af kagen

”Psykiske lidelser er alvorlige. Både for den enkelte men også for samfundet. Og vi kan lige så godt sige det, som det her. Alliancen skal være med til at sikre, at psykiatrien får den nødvendige del af kagen,” siger formanden for Dansk Psykiatrisk Selskab, Torsten Bjørn Jacobsen, til Altinget. Han er sammen med Psykiatrifonden og Landsforeningen Sind med i den koordinationsgruppe, der har løbet initiativet i gang.

Læs hele historien på Altinget.dk

Læs mere om PsykiatriAlliancens ideer og mål

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

PSYKIATRIFONDEN
Hejrevej 43
2400 København NV
Tlf. reception: 3929 3909
Rådgivningen: 3925 2525
CVR 1917 4883
Hendes Kongelige Højhed
Kronprinsesse Mary er protektor
for Psykiatrifonden