Opskrift på kloge børn: Trivsel

Er der fællesskab i klassen, ro i timerne og en følelse af, at lærerne hjælper og støtter? Så er der en god chance for, at skoleeleverne også scorer gode karakterer i den nationale test. Det viser en ny analyse ifølge DR. Det understreger, hvor vigtigt, Psykiatrifondens trivselsarbejde på skoler er, siger projektleder i Psykiatrifonden Katrine Finke.

undefinedEn ny analyse fra Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling viser, at der er en ’positiv sammenhæng’ mellem testresultater og elevernes trivsel. Sammenhængen er påvist fra 4. klasse og til og med 9. klasse.

Stærkt fundament

Det er der en god grund til, forklarer en professor og børneekspert.
- Børn, der trives, er også dem, der lærer mest. Dem, der trives, har mod på at være åbne, stille spørgsmål og lytter bedre efter. De tager mere imod undervisningen og har et stærkere fundament for at lære, siger Per Schultz Jørgensen til DR.

Trivsel også vigtig for psykisk sundhed

At trivsel grundlæggende er vigtig for skoleelever, ikke alene for deres læring, men også for deres livskvalitet i det hele taget, har været grundstof for Psykiatrifonden længe. Psykiatrifondens Reach Out-bus er et rullende klasseværelse, hvor Psykiatrifondens undervisere giver både lærere og elever workshops om trivsel, og de første resultater viser at projektet har positiv virkning på elevernes trivsel.

Godt humør og en god dag

Undervisningen handler blandt andet om at lære eleverne at finde hinandens styrker og gøre klassefællesskabet stærkere.

"Vores eksterne evaluator vurderer, at Reach Out giver eleverne flere måder at hjælpe hinanden til at trives. De bliver mere opmærksomme på hinanden og på at støtte hinanden til at komme i godt humør og få en god dag i skolen." Det siger projektleder i Psykiatrifonden Katrine Finke. 

Billedet ovenfor er taget i den store, hvide lastbil, som er bygget om til rullende klasselokale. Reach Out-projektet er skabt i samarbejde med TrygFonden.

Læs historien om den nye trivselsanalyse på dr.dk

Læs mere om Psykiatrifondens Reach Out-projekt

Sådan fungerer Reach Out

De 24 styrker

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

PSYKIATRIFONDEN
Hejrevej 43
2400 København NV
Tlf. reception: 3929 3909
Rådgivningen: 3925 2525
CVR 1917 4883
Hendes Kongelige Højhed
Kronprinsesse Mary er protektor
for Psykiatrifonden