Ordførere: Unges mistrivsel er politikernes ansvar

Det store og stigende antal af unge, der mistrives, viser med al tydelighed, at mistrivslen ikke et individuelt, men et strukturelt problem. Derfor nytter det ikke at lægge ansvaret over på de unges venner og familie, når det er samfundsforandringer, der skal til. Det skriver Pernille Schnoor og Carolina Maier, hhv. sundhedsordfører og uddannelsesordfører i Alternativet i et debatindlæg. Psykiatrifonden kan kun være enig.

Unges mistrivsel er et politisk ansvar. Modelfoto: Colourbox"Her og nu bør man styrke de kommunale tilbud. Der er et kæmpe hul i hjælpen til børn og unge med psykiske problemer. Alt for mange unge befinder sig i et diagnostisk ingenmandsland, hvor de kæmper med psykiske problemer, men er for raske til at blive taget alvorligt af sundhedssystemet," skriver de to ordførere.

Indsats på vej

Psykiatrifonden kan kun være enig. Det er blandt andet derfor, vi arbejder med forsknings- og udviklingsprojektet Mind My Mind, hvor op mod 100 børn indtil videre har fået hjælp. Et program, hvor kommunale PPR-psykologer får en uddannelse hos Psykiatrifonden og derefter træner og hjælper børn med tegn på angst, depression eller adfærdsvanskeligheder. Børn som fx ni-årige Gustav, der var bange for at synke, for hvad nu, hvis han blev stum? 

Håb om landsdækkende tilbud

Til nytår bliver Psykiatrifondens projekt, der er finansieret af TrygFonden, udvidet til at omfatte langt flere kommuner og flere hundrede børn. Psykiatrifonden håber, at der inden for få år er skabt et landsdækkende, kommunalt tilbud om hjælp og støtte til de 1-2 børn i hver skoleklasse, der mistrives og viser tegn på angst, depression eller adfærdsvanskeligheder.

Læs hele debatindlægget

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

PSYKIATRIFONDEN
Hejrevej 43
2400 København NV
Tlf. reception: 3929 3909
Rådgivningen: 3925 2525
CVR 1917 4883
Hendes Kongelige Højhed
Kronprinsesse Mary er protektor
for Psykiatrifonden