Psykiatrifonden: Asylstramninger skader børn

Det er sjældent, at man kan sige med sikkerhed, at en lov kommer til at skade børn, men det kommer den nye lov med asylstramninger til, mener Psykiatrifonden. Den nye lov betyder, at nogle flygtninge må vente tre år på familiesammenføring mod et år i dag.

undefinedL87 – loven med de nye asylstramninger - kommer til at skade børn. Loven indeholder en række stramninger af asylbestemmelserne, og den betyder bl.a., at flygtninge med midlertidig beskyttelsesstatus skal vente i tre år på familiesammenføring. I dag er ventetiden et år.

Når et barn er væk fra sin ene eller begge forældre så længe, forstyrrer det den vigtige og afgørende tilknytning, som skaber den trygge ramme omkring barnets udvikling. Tryghed og forudsigelighed er det allervigtigste i et barns liv, og det fratager man simpelthen ved lov en række børn med dagens vedtagelse.

Det mener Psykiatrifonden er helt ødelæggende for den gode integration og for udviklingen hos den gruppe børn, det går ud over. Deres forældre og de selv er med al sandsynlighed allerede traumatiserede af de oplevelser, krig og flugt har givet dem, og så giver loven her dem altså lige det sidste spark. Det er en dårlig dag for børnene, forståelsen og de menneskelige hensyn.

 Anne Lindhardt, formand for Psykiatrifonden

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

PSYKIATRIFONDEN
Hejrevej 43
2400 København NV
Tlf. reception: 3929 3909
Rådgivningen: 3925 2525
CVR 1917 4883
Hendes Kongelige Højhed
Kronprinsesse Mary er protektor
for Psykiatrifonden