Psykiatrifonden kritiserer samarbejde mellem kommuner og psykiatri

Det går ud over patienterne, når kommuner og psykiatri ikke samarbejder. Det mener Psykiatrifondens formand Anne Lindhardt, som er kritisk over for, at de to systemer ikke er gode nok til at koordinere og dele viden om patienterne. Det fortæller DR P4 Nordjylland i dag.

Det var kommunens valg, da en stærkt selvmordstruet psykiatrisk patient blev installeret i en lejlighed på fjerde sal i en ejendom i Aalborg.

Både familien og kvinden selv advarede om, at det kunne ende galt. Og det gjorde det. Den 4. december sprang kvinden i døden fra sit vindue.

Det var måske ikke sket, hvis psykiatri og kommune havde samarbejdet og sammen lagt en plan, der tog de nødvendige hensyn til kvindens tilstand og situation, mener Psykiatrifondens formand psykiater Anne Lindhardt:

- Samarbejdet er mangelfuldt. Man kan ikke være sikker på, at al den relevante viden følger med, når man går fra det ene system til det andet, siger hun til DR.

Hør udsendelsen

- Det gør mig så sur og så ked af det, at det har fået de konsekvenser, det har, siger Natascha Wammen, der er afdøde Marianne Wammens datter. Marianne Wammen blev 50 år.

Læs mere om sagen

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

PSYKIATRIFONDEN
Hejrevej 43
2400 København NV
Tlf. reception: 3929 3909
Rådgivningen: 3925 2525
CVR 1917 4883
Hendes Kongelige Højhed
Kronprinsesse Mary er protektor
for Psykiatrifonden