Psykiatrifonden skeptisk overfor kortere ventetid

På papiret falder ventetiden i psykiatrien, men Psykiatrifonden er skeptisk over for de nye tal. Dels ved man ikke, om flere bliver hjulpet, dels er der en fare for, at ressourcerne tages fra dem med de sværeste lidelser. Det siger psykiater og formand for Psykiatrifonden Anne Lindhardt til Ritzaus Bureau.

undefinedFormand for Psykiatrifonden Anne Lindhardt. Fotograf: Kåre Viemose

Mennesker med en psykisk sygdom venter i kortere tid på at få deres første samtale i psykiatrien. Det viser en årsopgørelse fra Sundhedsdatastyrelsen. I 2015 faldt ventetiden på landsplan med henholdsvis ti dage for voksne og otte dage for børn og unge i forhold til året forinden. Det betyder, at voksne i gennemsnit venter 25 dage på første kontakt med sygehuset, mens børn og unge venter 22 dage.

Psykiatrifonden mener, at der er grund til at tage de nye tal med forbehold:
- Det er positivt, at der er fokus på, at psykisk syge skal hurtigere til, men vi ved ikke, om det er ensbetydende med, at de får en diagnose, siger formand og speciallæge i psykiatri Anne Lindhardt til Ritzaus Bureau.

Ressourcer tages fra hårdt ramte

Hun peger desuden på, at udredningsretten risikerer at ramme de mest alvorligt syge.
- Afdelingerne udreder flere med depressioner og angst, og det er selvfølgelig godt. Men vi erfarer desværre, at ressourcerne tages fra dem med de sværeste lidelser, for eksempel de skizofrene, siger Anne Lindhardt.

Det nye tal viser, at der er store regionale forskelle i ventetiderne.

Flere aviser har bragt hele historien, læs den fx i Fyens Stiftstidende

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

PSYKIATRIFONDEN
Hejrevej 43
2400 København NV
Tlf. reception: 3929 3909
Rådgivningen: 3925 2525
CVR 1917 4883
Hendes Kongelige Højhed
Kronprinsesse Mary er protektor
for Psykiatrifonden