Psykisk førstehjælp nødvendig til sårbare elever

Psykisk sårbare studerende har brug for psykisk førstehjælp til at tackle hverdagen og studiet. Det viser de barske erfaringer, som to studievejledere har gjort sig. Det fortæller de om på en konference på Christiansborg onsdag, arrangeret af Psykiatrifonden.

Ung pige studerer. Modelfoto: Colourbox8 % af eleverne på erhvervsskoleuddannelserne føler sig ensomme, 8,3 % siger, de føler sig kede af det eller nervøse, mellem 6 og 8 % siger, de har en depression, og 24 % har erfaringer med selvskade.

Tallene er fra Statens Institut for Folkesundheds Ungdomsprofil 2014. 

På Psykiatrifondens konference om Psykisk førstehjælp onsdag den 27. januar fortæller studievejlederne Christine N. Hansen og Pernille Bergmann, erhvervsakademiet Cphbusiness, om virkeligheden bag tallene. De fortæller bl.a. om, hvor dårligt, de har følt sig klædt på til at hjælpe de unge studerende med deres psykiske problemer. 

Fra studievalg til angst eller depression

Begge har flere gange oplevet, hvordan en almindelig samtale med en studerende på studievejlederkontoret udviklede sig fra at handle om valg af fag og studieretning til pludselig at handle om, at den unge lider af angst eller depression. De har også begge været i situationer, hvor unge havde det så skidt psykisk, at de skulle indlægges på et psykiatrisk afsnit.

De to studievejledere har valgt at tage et af Psykiatrifondens kurser i Psykisk førstehjælp som et skridt på vejen til bedre at kunne hjælpe de studerende, som har det svært.

Onsdagens konference foregår i Fællessalen og er arrangeret af Psykiatrifonden i samarbejde med Jane Heitman, psykiatriordfører for Venstre. 

Error loading Partial View script (file: ~/Views/MacroPartials/Panel.cshtml)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

PSYKIATRIFONDEN
Hejrevej 43
2400 København NV
Tlf. reception: 3929 3909
Rådgivningen: 3925 2525
CVR 1917 4883
Hendes Kongelige Højhed
Kronprinsesse Mary er protektor
for Psykiatrifonden