Psykiske lidelser er stærkt udbredt blandt fattige

Basale afsavn som køb af nødvendig medicin er især udbredt blandt fattige med psykiske lidelser. Det konkluderer ny rapport fra SFI, som SF håber giver anledning til mere fokus på psykiatrien. Resultaterne er dybt bekymrende, mener Psykiatrifondens chefpsykolog Michael Danielsen. Det skriver Altinget.dk.

undefinedIfølge SFI-rapporten ’Fattigdom og afsavn’ fylder folk med psykiske problemer godt op blandt dem, der lider basale afsavn i hverdagen på grund af økonomien. Det drejer sig eksempelvis om, at de dropper køb af nødvendig medicin og overtøj til kulden. Blandt fattige med flest basale afsavn kæmper 70 procent også med psykiske lidelser.

”Vi finder en klar sammenhæng mellem at være fattig og at have en psykisk lidelse eller psykiske problemer,” siger Morten Holm Enemark, der er en af forfatterne bag rapporten.

Dybt bekymrende

SFI vurderer, at netop de problemer, der ligger ud over de rent økonomiske udfordringer, er meget vigtige, fordi de kan virke som katalysator for andre problemer.

Og det maner til eftertanke, mener chefpsykolog for Psykiatrifonden, Michael Danielsen.

”Det er dybt bekymrende, at så stor en andel med begrænset økonomisk formåen giver udtryk for lavere psykisk trivsel,” siger han blandt andet til Altinget.


Læs historien på Altinget.dkTilmeld dig vores nyhedsbrev

PSYKIATRIFONDEN
Hejrevej 43
2400 København NV
Tlf. reception: 3929 3909
Rådgivningen: 3925 2525
CVR 1917 4883
Hendes Kongelige Højhed
Kronprinsesse Mary er protektor
for Psykiatrifonden