Psykologhjælp for unge udvider

Unge med behov for psykologhjælp er tilsyneladende så stort, at der allerede er opstået venteliste til Aarhus Kommunes nye gratis psykologhjælp. Det får nu byrådet til at udvide ordningen. Det skriver Aarhus Stiftstidende. Psykiatrifonden mener generelt, at psykologhjælp skal være gratis i Danmark.

Tilbuddet om gratis psykologhjælp til sårbare unge mellem 15-25 år åbnede 1. marts i år, og siden har flere end 400 unge henvendt sig for at få hjælp og vejledning, og flere kommer til hver dag. Det er mere end ordningens to psykologer kan følge med til, og derfor er der opstået en hastigt voksende venteliste på mere end 60 unge. 

Det har fået rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse, Thomas Medom, til at fremsætte forslag om at udvide ordningen. Og forslaget får opbakning fra hele forligskredsen bag det seneste budgetforlig. Dermed ansættes efter sommerferien yderligere to psykologer til at tage hånd om de sårbare unge, så der i alt er fire psykologer i tilbuddet. Det skriver Aarhus Stiftstidende.

Gratis psykologhjælp til unge er et tilbud i flere af landets kommuner. I foråret var antallet 14, og Køge Kommune var en af de første. Der udover deltager Aalborg, Aarhus, Ballerup, Favrskov, Fredericia, Gladsaxe, Helsingør, København, Lyngby-Taarbæk, Odder, Skive, Vejle og Vesthimmerlands.

Læs mere om gratis psykologhjælp til unge her.

Psykiatrifonden mener

Psykiatrifonden mener, at psykologhjælp skal være gratis i Danmark. Læs mere.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

PSYKIATRIFONDEN
Hejrevej 43
2400 København NV
Tlf. reception: 3929 3909
Rådgivningen: 3925 2525
CVR 1917 4883
Hendes Kongelige Højhed
Kronprinsesse Mary er protektor
for Psykiatrifonden