Sådan giver du psykisk førstehjælp

Virker det som om din kollega eller din veninde er kommet ud et sted, hvor hun ikke kan bunde? Så kan du give hurtig og effektiv psykisk hjælp med et kursus fra Psykiatrifonden. Det skriver Søndagsavisen om i denne uge.

undefinedHvis en kollega eller veninde forstuver en ankel eller har en slem, vedvarende hoste, vil du sikkert ikke tøve med at hjælpe eller foreslå hende at gå til læge. Men hvad hvis den samme kollega i stedet viser tegn på depression? Eller pludselig får et angstanfald? Så er det måske ikke så nemt at hjælpe og er det ikke bedre at blande sig udenom?

Nej er det korte svar. Men mange er usikre på, hvad de kan gøre, eller har en berøringsangst overfor at tage svære ting op med kolleger, venner eller familiemedlemmer. Derfor har Psykiatrifonden skabt et kursus i psykisk førstehjælp, der øger din viden om psykiske sygdomme og kriser samt giver dig mod til at handle, når du står over for et menneske med psykisk lidelse som depression, angst og misbrug eller i akut krise, skriver Søndagsavisen.

Hjælp til at tage hul på snakken

De fleste mennesker, der har det psykisk skidt, vil værdsætte at blive mødt med omsorg og interesse. Det svarer til, at hvis jeg nyser gentagne gange, så giver du mig et lommetørklæde. Du giver en hjælpende hånd, men behandler ikke. Ligesom du ikke bliver læge eller Falck-redder af at tage et kursus i fysisk førstehjælp, bliver du hverken terapeut eller psykolog af at tage dette kursus. Men du bliver rustet til at turde tage hul på snakken, siger Lizl Rand, der er rådgiver hos Psykiatrifonden og instruktør i psykisk førstehjælp til avisen.

Læs hele historien på Søndagsavisen.dk

Har du lyst til at blive uddannet i Psykisk Førstehjælp? Find det nærmeste kursus

Har du lyst til at blive uddannet instruktør i Psykisk Førstehjælp? Find det nærmeste kursus

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

PSYKIATRIFONDEN
Hejrevej 43
2400 København NV
Tlf. reception: 3929 3909
Rådgivningen: 3925 2525
CVR 1917 4883
Hendes Kongelige Højhed
Kronprinsesse Mary er protektor
for Psykiatrifonden