Sådan kan du slippe af med din fobi

Næsten alle fobier kan behandles, hvis du opsøger den rette hjælp. "Fobier kan have store konsekvenser for ens livskvalitet hele livet igennem, hvis man ikke gør noget ved," siger Psykiatrifondens chefpsykolog Michael Danielsen til DR. Den gode nyhed er, at mange fobier kan kureres.

undefinedDe fleste af os kan blive nervøse, hvis vi skal holde en tale foran mange mennesker, og mange har også nogle dyr, som de er lidt mere bange for end andre dyr.

Men har man en decideret fobi for store forsamlinger, dyr eller noget helt tredje, så kan det udløse så stor angst, at det får konsekvenser for ens liv. Det skriver dr.dk i forbindelse med, at DR1's Sundhedsmagasinet tirsdag aften handlede om angst og fobier.

Angst og fobier kan ofte behandles

Stort set alle fobier vil kunne kureres, da angst er en af de psykiske sygdomme, som vi har bedst mulighed for at behandle.

"En fobi er, når en person får uforståelige angstreaktioner, der forhindrer personen i noget, som de skal eller gerne vil. For eksempel at passe deres arbejde, fordi de er bange for at tale til store møder eller tage en bestemt type transportmidler. Eller at besøge hospitalet, tandlægen eller deltage i sociale arrangementer," siger chefpsykolog Michael Danielsen fra Psykiatrifonden til DR.

Søg hjælp

Hvis man har mistanke om, at man lider af fobisk angst, så anbefaler Psykiatrifondens chefpsykolog Michael Danielsen, at man søger hjælp til behandling.
"De fleste udvikler fobier tidligt i livet, og det kan have store konsekvenser for ens livskvalitet hele livet, hvis man ikke gør noget ved det. Stort set alle fobier vil kunne kureres, da angst er en af de psykiske sygdomme, som vi har bedst mulighed for at behandle," siger Michael Danielsen til DR.

Læs hele historien på DR.dk

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

PSYKIATRIFONDEN
Hejrevej 43
2400 København NV
Tlf. reception: 3929 3909
Rådgivningen: 3925 2525
CVR 1917 4883
Hendes Kongelige Højhed
Kronprinsesse Mary er protektor
for Psykiatrifonden