Søskende skal helst skændes for at få det godt med hinanden

De fleste forældre kan ikke fordrage, når børnene toppes, men faktisk skal de være glade for det. Det siger en række børneeksperter i forbindelse med, at en undersøgelse fra Psykiatrifonden viser, at de fleste forældre oplever mange skænderier mellem deres børn og at de ikke finder dem sunde eller naturlige. Det skriver Politiken.

undefinedModelfoto: Psykiatrifonden

»De afprøver hinandens grænser, og i den proces opstår efterhånden gensidig respekt. Konflikterne er også identitetsskabende for børnene - de er med til at definere, at du er dig, og jeg er mig. Ud af det opstår vedvarende ømhed og kærlighed mellem børnene«.

Sådan siger børnepsykolog Margrethe Brun Hansen, som har skrevet bogen ‘Søskende’ om, hvordan forældre kan være med til at skabe gode søskenderelationer.

Søskendeskænderier er hverdagskost

Meldingen om, at skænderierne er både sunde og naturlige vil formentlig indgyde lettelse hos rigtig mange forældre, for en ny undersøgelse fra Psykiatrifonden viser, at i langt de fleste børnefamilier er der skruet godt op for kontroverserne mellem søskende. Tre fjerdedele af forældre til børn mellem 1 og 18 år melder, at deres børn skændes hver uge, heraf gælder det for mere end en fjerdedel, at deres børn strides hver eneste dag, skriver Politiken.

Forældre finder skænderier irriterende

Undersøgelsen, som er foretaget af analyseinstituttet YouGov, viser også, at halvdelen af forældrene finder skænderierne irriterende, og hver tredje ser skænderierne som et decideret problem i familien. Et stort flertal finder hverken skænderierne sunde eller naturlige, og næsten hver fjerde af forældrene beskriver, at de bliver kede af det, når børnene er uvenner.

Læs hele historien på Politiken.dk

Test, hvilken type du er som forælder

Læs meget mere om at være forældre 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

PSYKIATRIFONDEN
Hejrevej 43
2400 København NV
Tlf. reception: 3929 3909
Rådgivningen: 3925 2525
CVR 1917 4883
Hendes Kongelige Højhed
Kronprinsesse Mary er protektor
for Psykiatrifonden