Vennerne ved intet: Mænd skjuler psykisk sygdom

Mænd søger ikke hjælp til psykiske problemer, fordi det er for svært at tale om det med omgangskredsen og lægen, bekræfter en undersøgelse ifølge DR.

Chefen og kollegerne ved ingenting. Vennerne kan man heller ikke rigtig betro sig til, og det er besværligt at forklare sin praktiserende læge, at det er følelserne og ikke kroppen, der gør ondt.

Når mænd ender med at bære rundt på deres psykiske problemer alene, så er det fordi, de har ekstremt svært ved at fortælle til andre, at de har det svært.
Det bekræfter en ny interviewundersøgelse, som Forum for Mænds Sundhed står bag, skriver dr.dk.

Hvis jeg bare kunne være i fred

Mange mænd har den tanke, at hvis bare jeg kunne være i fred, så ville jeg få det bedre – at de ikke ser deres nærmeste som en ressource, men snarere som belastning, siger formand for Forum for Mænds Sundhed og chefpsykolog på Rigshospitalet, Svend Aage Madsen.

Partner og venner skubber på

Mændene, der får hjælp, har lige så stor gavn af den som kvinder har. Og ifølge Svend Aage Madsen har mændene, der rent faktisk går til læge eller psykolog med deres psykiske problemer, ofte fået et skub af deres partner, familie eller venner.

Har du brug for en anonym snak om, hvordan du har det, så ring til Psykiatrifondens rådgivning på 3925 2525, chat hver mandag og onsdag eller skriv hver dag hele døgnet

Læs mere

Læs mere om den nye undersøgelse af mænds psykiske sundhed på dr.dk.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

PSYKIATRIFONDEN
Hejrevej 43
2400 København NV
Tlf. reception: 3929 3909
Rådgivningen: 3925 2525
CVR 1917 4883
Hendes Kongelige Højhed
Kronprinsesse Mary er protektor
for Psykiatrifonden