Yngre kvinder bliver syge af præstationskrav

Et stigende antal især yngre kvinder får stress- og belastningsreaktioner, viser flere undersøgelser. Årsagen sidder ikke blot mellem den enkeltes ører, for de skyhøje krav til perfekte resultater på job, uddannelse, udseende og i familielivet er svære at slukke. De kommer også fra omverdenen. Det siger formand for Psykiatrifonden, psykiater Anne Lindhardt til Sjællandske Nyheder.

undefined"Det indre pres kommer ikke af ingenting, kulturen i dag stiller et krav om perfektionisme, som lægger et meget stort pres på de yngre generationer. For de mere blufærdige og indadvendte mennesker, er dagens samfund meget svært at leve i, og det er med til at udvikle spiseforstyrrelser, stressreaktioner og selvskadende adfærd", siger Anne Lindhardt blandt andet til Sjællandske Nyheder.

Snævrere rammer synliggør problem

Synligheden af mennesker med angst, stress og depression hænger sammen med, at arbejdsmarkedet har fået snævrere rammer, vurderer psykolog Pia Pipenbring Hedegaard fra Ungdomsuddannelsernes Psykologiske Center Nordvestsjælland over for avisen.

Læs historien her

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

PSYKIATRIFONDEN
Hejrevej 43
2400 København NV
Tlf. reception: 3929 3909
Rådgivningen: 3925 2525
CVR 1917 4883
Hendes Kongelige Højhed
Kronprinsesse Mary er protektor
for Psykiatrifonden