Spørgsmål og svar

Her kan du finde svar på typiske spørgsmål vedrørende forløb til dig som borger og det at være gæst i Psykiatrifonden.

 • Hvordan finder jeg Psykiatrifonden?

  Psykiatrifonden ligger tæt på centrum af København, og der går både S-tog og bus næsten lige til døren. Gratis parkering er der også rig mulighed for, da det vi både har egne P-pladser, og det er gratis at parkere i de omkringliggende gader. Se på kort.

 • Jeg kan ikke lide at køre i elevator. Kan jeg tage trappen?

  Ja - du kan også tage trappen til vores reception på 2. sal. Trapperne ligger til højre for elevatorene.

 • Hvordan kommer jeg i forløb hos jer?

  Du skal henvende dig til din sagsbehandler på jobcentret, som vil tage stilling til, om det er et tilbud, som er relevant for dig. Hvis I er enige om det, vil hun sende en henvisning til os.

 • Hvilke forløb har I?

  Vi har forløb, som skal hjælpe mennesker på sygedagpenge, kontanthjælp eller tilsvarende ydelse til en udvikling og afklaring af deres tilknytning til arbejdsmarkedet fremover. Forløbet kan fx bestå af samtaler med en erhvervspsykolog og/eller en erhvervsrådgiver, et kursus i bl.a. stress, angst og depression, og en praktik i en virksomhed. Uanset sammensættes det altid ud fra, hvad den enkelte deltager har behov for.

   

  Eksempler på hvad vi kan tilbyde

   

  Hvis du er bevilget fleksjob, men fx ikke har været i arbejde, kan vi hjælpe med at vurdere din aktuelle arbejdsevne og fastholde tilknytningen til arbejdsmarkedet.

   

  Er du i ressourceforløb har vi et støttende og udviklende tilbud, hvor vi kan tilbyde samtaler og anden form for støtte i form af en mentor, som kan være psykolog eller erhvervsrådgiver. Fx kan vi tilbyde mentorforløb til unge mennesker, som skal have hjælp til afklaring i forbindelse med uddannelse eller job, eller som støtte til personer, der står over for at skulle i gang med job eller praktik.  

 • Påvirker det min ydelse, at jeg kommer i forløb hos jer?

  Nej, det gør det som udgangspunkt ikke. Ydelsen kan måske ændre sig, mens du er i forløbet, hvis fx dine sygedagpenge udløber, men dette skyldes lovgivningen og ikke forløbet i Psykiatrifonden.

 • Hvorfor skal vælge at gå i forløb hos jer?

  Hos os har du sikkerhed for at blive mødt af fagpersoner, som både har en stor psykologisk, psykiatrisk og social baggrundsviden. Derfor kan vi møde dig, der hvor du er, med de ressourcer og barrierer, du måtte have i forhold til arbejdsmarkedet. Vi har både erhvervsrådgivere og erhvervspsykologer, som arbejder sammen med dig om at nå den bedst mulige afklaring af din situation, og vi gør os umage for at dette sker i en atmosfære af gensidig respekt og med fokus på dit syn på udvikling og afklaring.

 • Jeg har ikke fået svar på mit spørgsmål?

  Hvis du ikke har fundet svar på dit spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os på pf@psykiatrifonden.dk eller 3929 3909.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

PSYKIATRIFONDEN
Hejrevej 43
2400 København NV
Tlf. reception: 3929 3909
Rådgivningen: 3925 2525
CVR 1917 4883
Hendes Kongelige Højhed
Kronprinsesse Mary er protektor
for Psykiatrifonden