Psykoedukation

Vi tilbyder psykoedukation til borgere, som er ramt af en psykisk sygdom eller har en psykisk sårbarhed. Formålet er at øge deres viden om psykiske sygdomme og give dem konkrete redskaber, som kan hjælpe dem med at håndtere og forebygge deres psykiske symptomer

Det får deltagerne

  • Viden om psykiske sygdomme.
  • Konkrete og brugbare redskaber til at håndtere og forebygge stress, angst og depression.
  • Lærer at indgå i arbejdsmæssige sammenhænge på nye og konstruktive måder.

Vil du vide mere?

Kontakt erhvervsrådgiver Jonas Jensen på jj@psykiatrifonden.dk eller 5148 9118.

Målgruppe

Forløbet er målrettet mennesker med en psykisk sygdom eller sårbarhed. Deltagerne kan være sygemeldte (hel- eller deltid), ledige eller i arbejde.

Sådan foregår det

Forløbet varer fire uger og er et undervisningstilbud. I undervisningen præsenteres deltagerne for konkrete øvelser, som deltagerne arbejder med individuelt. 

Der undervises i psykisk sårbarhed i en arbejdsmæssig sammenhæng, herunder årsager, symptomer, behandling og forebyggelse af stress, angst og depression.

Undervisningen varetages af erhvervspsykologerne i Psykiatrifonden. 

Samtaler

Det er muligt at supplere forløbet med individuelle samtaler med en erhvervspsykolog eller erhvervsrådgiver. Formålet med samtalerne er at støtte deltageren i at fastholde nuværende arbejde eller vende tilbage til arbejdsmarkedet.

Der er også mulighed for at supplere forløbet med samtaler på arbejdspladsen, hvor deltager og psykolog/rådgiver taler med nærmeste leder om, hvordan medarbejderen bedst fastholdes eller vender tilbage til arbejdspladsen. Der kan desuden etableres et samarbejde med jobcenteret, hvis deltageren er sygemeldt. 

Praktiske oplysninger

Undervisningen foregår mandage, onsdage og fredage fra kl. 9-12 i Psykiatrifonden, Hejrevej 43, 2400 København NV.

Pris

Et fire ugers forløb koster 6.000 kr. eksklusiv moms. Der er mulighed for at få dækket omkostningerne af en arbejdsgiver eller at blive henvist via jobcentret. 

2 ekstra samtaler 

Der er mulighed for at tilkøbe to individuelle samtaler med en psykolog eller socialrådgiver i forlængelse af undervisningsforløbet. Her vil der være mulighed for at samle op på undervisningen og sætte det lærte i spil i forhold til den enkeltes situation. Samtidig får sagsbehandler en kort skriftlig tilbagemelding efter forløbet. Et undervisningsforløb med to individuelle samtaler og en skriftlig tilbagemelding koster 9000 kr. ekskl. moms.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

PSYKIATRIFONDEN
Hejrevej 43
2400 København NV
Tlf. reception: 3929 3909
Rådgivningen: 3925 2525
CVR 1917 4883
Hendes Kongelige Højhed
Kronprinsesse Mary er protektor
for Psykiatrifonden