Velkommen til Rådgivningen

Faglighed, imødekommenhed, interesse og respekt er nøgleord i vores rådgivning, og vi tilstræber at skabe en åben og tryg kontakt til den, der henvender sig. Rådgivningen er gratis, anonym og fagligt funderet.

Vil du være frivillig rådgiver?

Vil du være med til at hjælpe psykisk sårbare, kriseramte og pårørende her og nu? Brænder du for at bruge din faglige viden til at rådgive og støtte mennesker, der har brug for hjælp? Så bliv frivillig i vores rådgivning.

Rådgivningen i Psykiatrifonden er rådgivning til mennesker med psykiske sygdomme og problemer, personer i krise, deres pårørende, og fagfolk. Hvert år modtager vi mere end 8000 henvendelser fra personer fra hele landet og i alle aldre. Henvendelserne drejer sig blandt andet om psykiatri og psykisk sygdomme, psykiske problemer af enhver art og eksistentielle kriser.

Rådgivningen blev etableret den 20. januar 2000 og finansieres af private sponsorer og fondsmidler.

Kontakt Rådgivningen via telefonrådgivningen, chatrådgivningen eller brevkassen.

Har du spørgsmål i forbindelse med opgaveskrivning, er du meget velkommen til at sende dine spørgsmål til brevkassen.

Rådgivningen og faglig kompetence

Rådgivningen består af et engageret og kompetent team på ca. 80 frivillige rådgivere med baggrunde som blandt andet læger, sygeplejersker, psykologer, pædagoger, socialrådgivere, lærere, og psykoterapeuter. Du kan også møde sidste års-studerende fra de relevante fag.

Alle rådgivere har gennemgået et oplæringsforløb, og får herefter løbende efteruddannelse for hele tiden at kunne yde den bedst mulige rådgivning.

Til Rådgivningen er der tilknyttet tre fagspecifikke rådgivere i form af en psykiater, en socialrådgiver og en jurist. Er der et spørgsmål inden for de tre felter den frivillige rådgiver ikke kan svare på, har vi derfor mulighed for at sende spørgsmålet videre, såfremt du ønsker det. Den relevante fagspecifikke rådgiver vil herefter kontakte dig med et svar.

Anonymitet 

Din henvendelse er altid anonym. Rådgivningen kan ikke se det telefonnummer, du ringer fra, og lagrer ikke evt. IP-adresser. Desuden har alle rådgiverne har tavshedspligt. Læs mere om anonymitet, tavshedspligt og underretningspligt her.

Hejrevej 43 | 2400 København NV | 3929 3909 | pf@psykiatrifonden.dk | CVR 1917 4883