Selvhjælpsbog: Bliv bedre til at håndtere dine kognitive vanskeligheder

Har du svært ved at huske? Mister du overblikket? Taber du tråden i en samtale? Glemmer du, hvad du er i gang med? Vi kan alle indimellem opleve kognitive vanskeligheder, fx hvis vi er trætte eller pressede. Det går som regel over igen efter en pause eller en god nats søvn. I bogen "Saml tankerne" kan du læse, hvordan du håndterer kognitive vanskeligheder efter stress, angst og depression.

Anderledes er det i forbindelse med psykiske sygdomme eller problemer. Har du været  syg af depression, angst eller stress, kan du have kognitive vanskeligheder, længe efter at du er blevet erklæret rask igen – og efter at symptomer som tristhed og uro er forsvundet. 

Kognitive vanskeligheder forveksles ofte med dovenskab og manglende evne til at tage sig sammen – måske både af dig selv og af pårørende eller kolleger.

Du kan træne dine kognitive færdigheder og dermed håndtere eller minimere de kognitive vanskeligheder. 

I denne bog kan du læse om, hvad kognitive vanskeligheder er, hvordan de viser sig, hvorfor de opstår, og hvad du selv kan gøre for at håndtere dem – både hjemme, på jobbet eller på uddannelsen. 

Bogen giver også gode råd til, hvordan du taler med andre om dine vanskeligheder. Og der er gode råd til dine pårørende.

Bog: Saml Tankerne

Du kan træne dine kognitive færdigheder og dermed håndtere eller minimere de kognitive vanskeligheder. I denne bog kan du læse om, hvad kognitive vanskeligheder er, hvordan de viser sig, hvorfor de opstår, og hvad du selv kan gøre for at håndtere dem - både hjemme, på jobbet eller på uddannelsen. Bogen giver også gode råd til, hvordan du taler med andre om dine vanskeligheder. Og der er gode råd til pårørende. 

 

Køb bogen - Overskud fra bogsalg går til arbejdet for et godt liv til flere. 

Bogens forfatter

Bogen er skrevet af Louise Meldgaard Bruun, der er psykolog og specialist i psykopatologi. Hun har gennem en årrække arbejdet med at udvikle metoder til at undersøge og behandle kognitive vanskeligheder ved depression og bipolar lidelse. Hun er ansat i Ambulatorium for mani og depression, Aarhus Universitetshospital, Risskov.

Hejrevej 43 | 2400 København NV | 3929 3909 | pf@psykiatrifonden.dk | CVR 1917 4883