Snak om det

Har du lyst til at hjælpe elever berørt af psykisk sygdom? På kurset ’Børn berørt af psykisk sygdom’ får du viden om børns behov og reaktioner ved psykisk sygdom hos en eller begge forældre.

I Danmark lever omkring 80.000 børn i familier, hvor mor eller far er ramt af psykisk sygdom. At vokse op med en psykisk syg mor eller far kan have store konsekvenser for et barns trivsel. Psykisk sygdom er fortsat et tabu for mange. Derfor er det vigtigt at tage temaet op, så vi kan bryde med tabuerne, tilføre viden og inspirere til gode samtaler om psykiske sygdomme i familien - og dermed øge trivslen for både børn og voksne. Snak om det!

Tilmeld dig kursus den 7. oktober 2014

Tilmeld dig kursus den 4. november 2014

Målgruppe

Lærere, pædagoger og andre fagpersoner, der ønsker viden om og redskaber til at snakke med børn om psykisk sygdom.Depression

Formål

At give deltagerne redskaber til at tage temaet 'psykisk sygdom i familien' op for børn mellem 6-12 år - både i undervisningen og i andre skolerelaterede sammenhænge.

Indhold

På kurset får du viden om børns behov og reaktioner ved psykisk sygdom hos en eller begge forældre. Du bliver præsenteret for, hvordan sygdommen kan påvirke forældreevnen og give risiko for omsorgssvigt og mistrivsel. Desuden får du redskaber til at tage temaet op i fællesskabet samt en introduktion til vores undervisningsmateriale målrettet 0.-6. klassetrin i grundskolen. 

  • Hvordan tager jeg emnet op i fællesskabet?
  • Hvordan underviser jeg i et emne, jeg måske ikke har stor faglig viden om?
  • Hvordan håndterer jeg, når et barn bliver berørt af emnet?
  • Hvordan taler jeg med forældrene til berørte børn?
  • Hvordan håndterer jeg det, når jeg evt. selv bliver berørt?


Praktiske informationer

  • Kurset varer tre timer.
  • Kurset afholdes for min. 12 deltagere og maks. 30.
  • Kurset afholdes gratis på din skole.


Kontakt

Kontakt kursusleder Charlotte Diamant på tlf. 2311 7243 eller cd@psykiatrifonden.dk, hvis du vil vide mere eller booke et kursus.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

PSYKIATRIFONDEN
Hejrevej 43
2400 København NV
Tlf. reception: 3929 3909
Rådgivningen: 3925 2525
CVR 1917 4883
Hendes Kongelige Højhed
Kronprinsesse Mary er protektor
for Psykiatrifonden