Emmas historie

undefined

Emma er 14 år da jeg møder hende første gang i en af Psykiatrifondens samtalegrupper for børn af forældre med psykisk sygdom.

Det er i november 2014.

På det tidspunkt har Emma ikke deltaget i almindelig klasseundervisning i skolen siden februar. Hun møder kun op på skolen af og til. Der er mange forhindringer for, at Emma kan gå i skole. Fx at det kan være meget svært for hende at komme ud af sengen om morgenen, eller at forældrenes bil ikke vil starte. Emma tilbringer derfor de fleste dage med at se serier i TV.

Der er fire medlemmer af Emmas familie. De tre af dem har en psykisk sygdom.

Emmas mimik og kropssprog virker slukket og dødt, da jeg møder hende første gang i samtalegruppen. Jeg er derfor meget spændt på, om hun vil møde op alle ti gange. Jeg frygter, at det ikke er muligt for hende at holde fast i gruppesamtalerne.

Men Emma møder trofast op hver eneste onsdag i ti uger!

Efterhånden som ugerne går, fortælle Emma mere og mere om sit liv, sine tanker og følelser. Hun deltager i alle opgaver og lege, hun begynder at spise og drikke til vores møder sammen med os andre, og hun tilbyder selv at bage kage til et af møderne.

Det er utroligt rørende at se, opleve og mærke, hvordan Emma langsomt men sikkert flytter sig i en mere og mere sund retning.

Da vores gruppe slutter, bliver Emma tilknyttet en ny samtalegruppe for unge i sit nærområde. Hun har også fået en voksen kontaktperson gennem kommunen, hun deltager i daglig eneundervisning på skolen og hun fungere som hjælpelærer sammen med dagens underviser.

Håbet er, at Emma måske allerede efter påske og i hvert fald efter sommerferien kan gå i skole på lige vilkår med andre børn igen.

Som børnegruppeleder er det fantastisk at opleve, hvordan samtalerne i en børnegruppe og mødet med andre børn i samme situation kan ændre livsbanen så meget for en så belastet og sårbar pige. Stort tillykke til Emma!

Hilsen Helle
Børnegruppeleder i PsykiatrifondenI Psykiatrifonden vil vi gerne hjælpe flere børn, der er i Emmas situation! 
Læs mere om, hvordan du kan støtte vores arbejde her.

Læs mere om Psykiatrifondens samtalegrupper for børn her.

Læs mere om børn som pårørende her.

”Børn af forældre med psykisk sygdom overses”. Læs mere her.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

PSYKIATRIFONDEN
Hejrevej 43
2400 København NV
Tlf. reception: 3929 3909
Rådgivningen: 3925 2525
CVR 1917 4883
Hendes Kongelige Højhed
Kronprinsesse Mary er protektor
for Psykiatrifonden