Foredrag for dig der vil vide mere

Viden er vigtig. For viden skaber forståelse og accept. Det er nøglen til at skabe bedre psykisk sundhed. Derfor vil vi fremover tilbyde foredrag om forskellige temaer. Temaerne vil være relevant både for dig, der selv har psykisk sygdom inde på livet, er pårørende, eller blot er nysgerrig.

De første to temaer vil være: ’Stress – en folkesygdom?’ og ’At være pårørende’. Foredragene vil foregå i både København og Århus i september og i november.

Vi planlægger en række foredrag i løbet af 2016. Temaer, tid og sted vil løbende vil blive annonceret på vores hjemmeside og i vores nyhedsbreve.

Det koster 100 kr. at deltage - støttemedlemmer hos Psykiatrifonden får 50% rabat. Du skal blot skrive dit støttemedlemsnummer, når du bestiller, så tildeler vi dig rabatten, når vi behandler din ordre.

Stress – en folkesygdom?

I dag taler vi om stress som en af de helt store trusler mod vores psykiske velbefindende. Stress er imidlertid ikke i sig selv en psykisk sygdom. Det er en tilstand af belastning. Stress har ofte en række kropslige følgevirkninger, men er man stresset over længere tid, kan det føre til psykisk sygdom, fx depression, angst eller misbrug.

Tilmeld dig vores foredrag og lær mere om stress: Hvad er det? Hvorfor får man det? Hvad kan man selv gøre før, under og efter? Psykolog i Psykiatrifonden, Ditte Charles, vil gennemgå emnet og besvare spørgsmål. Vi får også mulighed for at høre en personlig beretning om et stressforløb.

Tid, sted og tilmelding

Århus, 3. september 2015, kl. 16-18, Studenterhusfonden, Fredrik Nielsens Vej 4, 8000 Aarhus C (Klik på linket for at tilmelde dig)

København, 7. september 2015, kl. 16-18, Psykiatrifonden, Hejrevej 43, 2400 København NV (Klik på linket for at tilmelde dig)

At være pårørende til et menneske med en psykisk sygdom

Mange af os har været tæt på et menneske med psykisk sygdom. Det kan være en stor og svær opgave. Spørgsmål som ”Hvad er det der sker?” og ”Hvor meget skal jeg blande mig? ” melder sig. Og måske mest af alt spørgsmålet om, hvordan jeg på den bedst mulige måde kan støtte og hjælpe det menneske, jeg holder af.

Tilmeld dig vores foredrag og hør Psykiatrifondens chefpsykolog, Michael Danielsen, fortælle om vigtigheden af åbenhed, viden, grænsesætning, og opgør med vanetænkning. Du får Psykiatrifondens 13 gode råd til, hvordan du bedst muligt passer på dig selv – og dine kære.

Tid, sted og tilmelding

København, 4. november 2015, kl. 16-18, Psykiatrifonden, Hejrevej 43, 2400 København NV (Klik på linket for at tilmelde dig)

Århus, 5. november 2015, kl. 16-18, Godsbanen, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C (Klik på linket for at tilmelde dig)

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

PSYKIATRIFONDEN
Hejrevej 43
2400 København NV
Tlf. reception: 3929 3909
Rådgivningen: 3925 2525
CVR 1917 4883
Hendes Kongelige Højhed
Kronprinsesse Mary er protektor
for Psykiatrifonden