Bryd tabuet om angst

”Det første skridt mod at nedbryde tabuer er at begynde at tale om de problemer, som er svære at tale om. Angst er en tabuiseret lidelse, som kan ramme alle. Mange af de mennesker, der lever med angst, oplever, at det er svært at åbne op for andre, og det betyder bl.a., at de ikke søger hjælp i tide. Det gør det endnu sværere at leve med angst.” Det siger Psykiatrifondens protektor Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary. Psykiatrifonden har sat fokus på angst i samarbejde med Kanal 4. Nu kan du se alle tv-programmerne gratis.

”Ved at skabe forståelse for og tale åbent om hvad angst er, og hvordan angst påvirker det enkelte menneske, kan vi hjælpe med at fjerne den byrde, det er at bruge kræfter på at skjule sin angst - og dermed hjælpe til, at mennesker med angst kan leve et godt liv," siger kronprinsessen.

At det er sandt viste Psykiatrifondens indsats mod angst i sidste uge. I samarbejde med tv-stationen Kanal 4 koncentrerede vi vores kræfter om en række tv-program om, hvordan man kan få angsten til at slippe sit tag. I tv-programmerne møder man en række mennesker, både børn, unge og voksne, som i forskellig grad lever et liv, der er begrænset af angst.

Mange fik hjælp

Programmerne blev sendt hver aften fra mandag til torsdag på Kanal 4, og i den forbindelse satte Psykiatrifonden ekstra bemanding ind i Rådgivningen og holdt længe åbent - til midnat hver aften.

undefinedDet benyttede mange sig af, og antallet af opkald steg med 60 %. Samtidig var Psykiatrifondens chat åben ekstra længe, og her plejer cirka 15 personer at bede om rådgivning hver uge. I sidste uge var 37 personer igennem på chatten, bare på de to første dage.

Behovet for hjælp er stort, og angst hæmmer livet for mange.

Nu kan du se tv-programmerne fra Kanal 4 gratis på Dplay.

Og har du lyst til at tale med en af vores mange frivillige i den gratis og anonyme rådgivning, så læs mere her - hvor du også finder chat og brevkasse.

Modelfoto: Psykiatrifonden

 

Hejrevej 43 | 2400 København NV | 3929 3909 | pf@psykiatrifonden.dk | CVR 1917 4883