Giv jer tid til at lande i ferien

Når hverdag bliver til ferie er mange ting anderledes – ikke mindst hvem vi skal bruge vores tid med. Det er en stor forskel fra den strukturerede, travle dag, hvor mange familier mødes ganske få timer i løbet af en almindelig uge. I ferien er tiden kun til hinanden i familien. Det er for mange noget, de har ventet længe på og savnet og det kan give masser af bestyrkelse af kærlighed og relationer.

Hold hinanden ud

For andre er der tale om store udfordringer i samværet. Man skal holde hinanden ud og kan ikke gå fra konflikter, uoverensstemmelser og forskelligrettede behov. Derfor kan der komme smågnidninger i løbet af en dag, der gør dagen skidt og man oplever skuffelse – over sig selv, over at man ikke har hygget sig og over den anden/de andre, der ikke har bidraget til den gode stemning. Det er vigtigt at lægge mærke til, om det er sådan man oplever det, for næste dag ligger resterne af den dårlige stemning, så lunten allerede fra start kan være kortere.

At nærme sig langsomt

Derfor kan det være en god idé at nærme sig hinanden langsomt. Læg mærke til, hvad du selv har lyst til og brug for tid til at gøre. Og gør det. Ferie betyder ikke nødvendigvis, at alle skal lave alting sammen hele tiden. Hvis den dårlige stemning kommer snigende, så stop op og træk vejret. Giv dig selv tid, ro og lov til at få opmærksomhed på, at du ønsker at det skal være rart mellem jer og at du har positive følelser for de andre. Det er den bedste forudsætning for god kontakt. Hold opmærksomheden på det, du ønsker – af relationen, af aktiviteter, af stemninger. Vi sender meget ud fra vores ubevidste system og når vi giver det opmærksomhed kan vi rette det i den retning, vi ønsker.

Kilde: forældre.dk

Hejrevej 43 | 2400 København NV | 3929 3909 | pf@psykiatrifonden.dk | CVR 1917 4883