En særlig kalendergave

Tove Møller Nielsen er en dedikeret lærer, der brænder for sine elevers trivsel. Med udgangspunkt i Psykiatrifondens undervisningsmateriale og juleånden, gav hun sine elever en kalendergave, der kunne mærkes helt ind i hjertet.

børn i bus kram

Tove Møller Nielsen er en dedikeret lærer, som udover at undervise også engagerer sig i andre projekter, der har dét til fælles, at de skaber en bedre skole for alle. Derfor var det også naturligt for Tove, at sige ja tak til, at deltage i et 8 ugers projekt for at fremme den mentale trivsel for eleverne som led i Psykiatrifondens skoleprojekt Reach Out.

Projekt Reach Out foregår på skoler i hele Region Sjælland. Undervisningen finder sted i Psykiatrifondens rullende klasseværelse, hvor både elever og lærere undervises og arbejder med med trivsel.

Blandt andet arbejder vi med ”de 24 karakterstyrker”, som har rødder i den positive psykologi. I Projektet arbejdes der hen mod at skabe flere og stærkere relationer imellem børn og voksne, samtidig med at den individuelle handleevne hos eleverne styrkes. 

Styrker er det, der får et menneske til at føle sig fuld af energi, kraft og styrke. En styrke udspringer af det, man holder af at gøre, det man finder interessant og det man er god til. 

Tove gik ind i projektet med åbent sind og formåede i løbet af de 8 uger at skabe smil og glæde hos sine elever. Blandt andet gav hun sine elever en helt særlig kalendergave. 

Tove har 24 elever, der er 24 dage i december og der findes 24 Styrker. Tove skar 24 juletræer ud af en grøn juledug, skrev et tal og en styrke på forsiden og et elevnavn på bagsiden. Træet blev selvfølgelig pyntet med glimmer, glitter, rødt og kugler. Den 1. december blev ”Julestyrkekalenderen” hængt op i klasseværelset. 

Hver dag i december er en elev gået hen til kalenderen, har fundet dagens tal og styrke, vendt kalenderjuletræet og fundet et navn. Fx den 2 december – Modig - Camilla.

Herefter har Tove først talt og forklaret om styrken ”modig” og derefter i fællesskab med klassen fundet frem til en lang række eksempler på, at Camilla er modig. Efter timen har Tove ved en kort personlig samtale, fortalt hver enkelt elev præcist hvorfor hun valgte netop den styrke de fik.

Tak til Tove for den store indsats. Vi glæder os til flere skolebsøg til næste år.

Vi ses ude på skolerne i 2015!

God jul og godt nytår fra Psykiatrifondens børne- og ungeafdeling :-)

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

PSYKIATRIFONDEN
Hejrevej 43
2400 København NV
Tlf. reception: 3929 3909
Rådgivningen: 3925 2525
CVR 1917 4883
Hendes Kongelige Højhed
Kronprinsesse Mary er protektor
for Psykiatrifonden