Kære læser...

Jeg har igennem mere end 25 år været plaget af depression. I De sidste 8 år har depressionen været diagnosticeret og delvist behandlet. Jeg har været far i de sidste 11 år.

Sidste år blev jeg indlagt med kraftigt black out og fik efterfølgende 8 behandlinger bestående af elektrochock terapi. Efterfølgende valgte jeg en stort set 100% åben tilgang til omverden ifht min sygdom. Det inkluderede mine 2 børns skole, sfo, fritidshjem og vennekreds (pige født 2003 og dreng født 2007).

Det blev meget hurtigt tydeligt at mine børn stod meget alene i deres omgangskreds med deres oplevelse af en depressionsramt og indlagt far. Det på trods af de mere end 400.000 danskere i behandling.

At den ældste fik mulighed for at møde andre børn i samme situation mener jeg, har været en uvurderbar mulighed. Jeg er ikke et sekund i tvivl om at mødet med andre børn i samme situation - og den udveksling af erfaringer og ikke mindst meget fysiske forståelse af ikke at være de eneste børn på jorden med oplevelsen af at have en forælder med psykisk sygdom - har haft afgørende betydning for begge mine børns forståelse og accept af deres egen situation. Ikke at føle sig rungende alene med det.

Den mulighed de har fået igennem Psykiatrifondens initiativ har i min forståelse karakter af cirkelbrydning. Hvad det har af menneskelig betydning er for mig uvurderbart i sin helhed. Hvad dét har af samfundsmæssig betydning vil jeg overlade til din forståelse.

Jeg har ét ønske efter at have været i behandling igennem snart et år. At psykiatrien og initiativer som Psykiatrifondens 'samtalegrupper for børn' indleder et samarbejde. Som jeg ser det kan det kun blive til gavn for fremtidens børn.

Kærlig hilsen

Jesper Sø

Oktober 2014


Læs mere om Psykiatrifondens samtalegrupper for børn her

Støt Psykiatrifondens arbejde her

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

PSYKIATRIFONDEN
Hejrevej 43
2400 København NV
Tlf. reception: 3929 3909
Rådgivningen: 3925 2525
CVR 1917 4883
Hendes Kongelige Højhed
Kronprinsesse Mary er protektor
for Psykiatrifonden