Meld en bivirkning

Ny kampagne skal sikre mere viden om bivirkninger af psykofarmaka.

'Meld en bivirkning' er navnet på en ny landsdækkende kampagne, som Sundhedstyrelsen står bag. Kampagnen er rettet mod læger i hospitals – og distriktspsykiatrien samt mod patienter og mod pårørende i psykiatrien.

Baggrund for indsatsen er, at Sundhedsstyrelsen kun modtager meget få indberetninger om bivirkninger fra læger, patienter og pårørende inden for psykiatrien, og det er til trods for, at medicinsk behandling af psykiske lidelser ofte giver mange bivirkninger – og i visse tilfælde også alvorlige bivirkninger. 

Sidste år viste Sundhedsstyrelsens årlige opgørelse over anmeldte bivirkninger, at der på landsplan kun var i alt 78 indberetninger fra hele hospitalspsykiatrien, og tallet har ligget på det niveau i flere år. 

Derfor gør Sundhedsstyrelsen nu en særlig indsats for at skabe større opmærksomhed på at melde bivirkninger inden for psykiatrien. Indsatsen skal, udover at skabe større opmærksomhed, også øge kendskabet til lægernes forpligtelse til at melde formodede alvorlige og uventede bivirkninger.
Som patient og pårørende kan du selv melde bivirkninger til Sundhedsstyrelsen på meldenbivirkning.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

PSYKIATRIFONDEN
Hejrevej 43
2400 København NV
Tlf. reception: 3929 3909
Rådgivningen: 3925 2525
CVR 1917 4883
Hendes Kongelige Højhed
Kronprinsesse Mary er protektor
for Psykiatrifonden