Tal om det!

Et stort mindretal af unge mistrives. Derfor tager vi ud på ungdomsuddannelser i Region H og taler med unge om psykisk sårbarhed og tegn på mistrivsel.

Psykiske og personlige problemer er skyld i, at mange falder fra en række af de største ungdomsuddannelser.

Derfor er det vigtigt at de unge kender til psykisk sårbarhed - både hos dem selv og hos andre. Vi underviser og oplyser unge om tegn på mistrivsel. De unge, som viser sig at have behov for hjælp og støtte, hjælper vi videre til relevante tilbud.

SÅDAN GØR VI

Vi afholder en workshop med deltagelse af en lærer eller studievejleder.

Workshoppen er dialogbaseret og tager udgangspunkt i det, som de unge er interesseret i. Vi stiller fx spørgsmål som "Hvornår er man psykisk syg?" og "Hvad er forskellen på sorg og depression?" Vi har også fokus på mental sundhed og snakker om, hvornår det er fedt at være ung, og hvordan man styrker den mentale sundhed.

Budskabet i workshoppen er, at det er vigtigt at handle, hvis man har det svært. Derfor slutter hver workshop af med rådgivning.

RÅDGIVNINGEN

Det kan sætte mange tanker i gang at snakke om psykisk sårbarhed. Vi tilbyder derfor altid ½ times åben rådgivning efter workshoppen. Her har de elever, som har lyst til det, mulighed for at få en personlig snak med en af underviserne. Vi afdækker deres problem/udfordring og snakker med dem om, hvor og hvordan de kan få hjælp - både internt på skolen og eksternt.

MÅLGRUPPE

Elever på ungdomsuddannelser i Region Hovedstaden.

VIL DU VIDE MERE?

Er du ansat på en erhvervsuddannelse i København eller Frederiksberg skal du kontakte underviser Kim Gilberg på kg@psykiatrifonden.dk eller tlf. 2479 4159 for at booke.

Arbejder du på en ungdomsuddannelse i Region Hovedstaden skal du finde en ledig dato i kalenderen på www.tabu.dk, så du kan sende en forespørgsel om booking. Klik her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

PSYKIATRIFONDEN
Hejrevej 43
2400 København NV
Tlf. reception: 3929 3909
Rådgivningen: 3925 2525
CVR 1917 4883
Hendes Kongelige Højhed
Kronprinsesse Mary er protektor
for Psykiatrifonden