Flere kommuner på vej med tilbud

Sønderborg og et par andre kommuner er på vej med tilbud om gratis, åben og anonym psykologhjælp til unge mellem 15 og 25 år. Det viser en række svar fra kommunerne, som Psykiatrifonden har fået.

Sønderborg er en af de kommuner, der åbner tilbud om gratis, anonym psykologhjælp til unge mellem 15 og 25 år fra årsskiftet. Det fortæller kommunerne i mailsvar til Psykiatrifonden. Skanderborg er i gang med at undersøge mulighederne i kommunen, og også Middelfart og Hjørring er muligvis på vej med tilbud. 

Psykiatrifonden spurgte allerede i foråret alle danske kommuner, om de havde gratis psykologhjælp til deres unge borgere, og rundspørget viste, at det er der 26 kommunerne, som har.

Rød, gul – eller på vej til grøn?

Psykiatrifonden skrev i begyndelsen af oktober til de øvrige kommuner for at fortælle de relevante politikere, at de enten ikke havde svaret på Psykiatrifondens rundspørge eller at de ikke havde et tilbud, der levede op til at være åbent, gratis og anonymt. Derfor ville de være røde eller gule på det landkort, Psykiatrifonden ville offentliggøre i forbindelse med kommunalvalget.

I den forbindelse svarede en række kommuner, at man enten havde nedsat et udvalg eller på andre måder var i gang med at se på mulighederne i kommunen for at lave et tilbud om åben, gratis og anonym psykologhjælp til de 15-25-årige, eller at man allerede havde vedtaget at have et tilbud fra næste år.

Hejrevej 43 | 2400 København NV | 3929 3909 | pf@psykiatrifonden.dk | CVR 1917 4883