Julerabat på Alfons Åberg humørpude: Hjælp til at tale med børn om følelser

Det er vigtigt – også for helt små børn – at kunne mærke, regulere og sætte ord på følelser. Det har betydning for deres trivsel, robusthed og evne til at forstå sig selv og andre. Men nogle gange kan det være svært for børn at forstå og forklare deres følelser, og her kan Alfons Åberg humørpuden fra TeddySit ® være et redskab. Sammen med Psykiatrifonden sætter TeddySit ® fokus på vigtigheden af at tale med børn om følelser. Få rabat på puden indtil den 24. december.

Alfons Åberg humørpudeDet er afgørende for børn at kunne forstå og sætte ord på deres følelser. Fra forskning ved vi, at det har en positiv effekt på børns trivsel, når de lærer at mærke, regulere og formidle forskellige følelser. Og desuden udvikler det vigtige sociale kompetencer til at forstå andres følelser og reaktioner. Men det kan være svært for børn at forklare, hvad de føler, og for forældre kan det være en udfordring at skabe en ramme til at tale om følelser med deres børn.

Alfons Åberg som et fælles redskab

For børn er det lettere at forstå og tale om følelser, når der inddrages et redskab i samtalen, der kan hjælpe med at sætte ord på barnets humør. Fx en tegning, en kendt figur, en pude eller en dukke, der viser forskellige følelser. Det giver et eksternt fokus i samtalen, og det kan være en hjælp for såvel barn som forælder.

Alfons Åberg er en kendt figur i mange børns hverdag, og humørpuden kan bruges som et redskab i dagligdagen til at udvikle et sprog om følelser og til at tale med børn om følelser. På den ene side af puden er Alfons glad og smiler, og på den anden side er Alfons ked af det og græder en tåre.

Pudens to grundudtryk – glæde og tristhed – kan indeholde mange nuancer af følelser, der kan komme til udtryk med varierende mimik i samtalen. Det glade ansigt kan fx fortælle om glæde, spænding, forventninger og nysgerrighed. Og det triste ansigt kan fortælle om vrede, at være ked af det, frustration, at være bange eller at være spændt.

Puden kan fx bruges, hvis et barn har slået sig, er blevet trøstet og er faldet til ro igen. Her kan forælderen vise pudens triste side og snakke med barnet om situationen, hvor barnet blev ked af det – ligesom Alfons Åberg. Eller hvis barnet har grinet og danset rundt i stuen, kan forælderen tage puden frem og vise det glade ansigt som et symbol på, hvad det vil sige at være glad. Barnet lærer dermed at identificere de følelser, som det mærker, og samtidig lærer barnet sproglige udtryk til at beskrive det.

Få rabat på puden indtil jul – og støt børn og unges trivsel

TeddySit ® og Psykiatrifonden samarbejder om Alfons Åberg humørpuden for at sætte fokus på vigtigheden af at tale med børn om følelser. Børn har brug for hjælp til at lære dette samtidig med, at sproget udvikles og bliver mere nuanceret.

Puden koster 349 kr. Når du køber humørpuden, kan du fra den 24. oktober til den 24. december 2017 bruge rabatkoden HUMØR og få 10 % rabat. Samtidig går 80 kr. til Psykiatrifondens arbejde for børn og unges trivsel.

Puden henvender sig primært til børn i alderen 1-5 år, og den kan anvendes af såvel privatpersoner som daginstitutioner. Daginstitutioner kan købe en pakke med tre puder med tilhørende pædagogisk materiale, og ved køb af en pakke støttes Psykiatrifondens arbejde for børn og unges trivsel med 300 kr.

Læs mere om humørpuden

 

Om TeddySit ®

 

TeddySit ® er designvirksomheden bag Alfons Åberg humørpuden ”Glad/Ked af det”. Virksomheden producerer interiørprodukter af høj kvalitet til børn, som alle er produceret på socialt ansvarlige systuer i Danmark.

 

Se mere på www.teddysit.dk

 

Om Psykiatrifonden

 

Psykiatrifonden er en humanitær organisation, der arbejder for at fremme psykisk sundhed og har bl.a. børn og unges trivsel som mærkesag.

 

Få mere viden på www.psykiatrifonden.dk og www.forældre.dk

 

 

Hejrevej 43 | 2400 København NV | 3929 3909 | pf@psykiatrifonden.dk | CVR 1917 4883