Ekstra milliarder til psykiatrien kan ikke spores

Psykisk syge patienter, som udskrives, før de er klar, og ansatte på psykiatriske afdelinger, som løber om kap med opgaverne. Det såkaldt "historiske løft" på 2,2 milliarder kroner er svært at se. "Psykiatrien er presset hele vejen rundt," siger Psykiatrifondens formand Anne Lindhardt til Jyllands-Posten.

Ekstra milliarder til psykiatrien kan ikke spores. Foto: ColourboxModelfoto: Colourbox

Sådan lyder beskrivelsen af hverdagen på landets psykiatriske afdelinger, selv om området burde være i klar bedring, efter hvad der af forligskredsen blev kaldt et »historisk løft« på 2,2 mia. kr. fra 2015 og fire år frem.

»Psykiatrien er presset hele vejen rundt, og de 2,2 mia. kr. kan stort set ikke mærkes i hverdagen. Selvfølgelig kan man altid sige, at det ville opleves endnu værre uden ekstra penge, men forklaringen er nok, at psykiatrien – sideløbende med ekstra tilskud – er blevet udsat for generelle besparelser,« siger Anne Lindhardt, formand for Psykiatrifonden.

»Det er muligt, at der bliver behov for at igangsætte yderligere initiativer på psykiatriområdet,« siger Karen Ellemann, V, fungerende sundheds- og ældreminister til Jyllands-Posten.

Læs hele historien i Jyllands-Posten: Ekstra milliarder til psykiatrien kan ikke spores

Vil du modtage Psykiatrifondens nyhedsbrev?

Hejrevej 43 | 2400 København NV | 3929 3909 | pf@psykiatrifonden.dk | CVR 1917 4883