Film får børn og forældre til at tale sammen

Psykiatrifondens Børnefilmskole, der lanceres fredag den 6. januar, er en sjov måde at træne sig selv og sine børn i at se sig selv udefra og andre indefra. Hør Psykiatrifondens chefpsykolog Michael Danielsen i P1 Eftermiddag.

Mange forældre véd, at det kan være svært at finde ud af, hvad der egentlig foregår inde i børnenes hoveder. På fredag får vi muligheden. Film, som børn laver sammen med deres forældre, kan nemlig være en slags dåseåbner ind til hvad der foregår, ofte i det skjulte, i barnets sind. Det mener Psykiatrifonden, som fredag den 6. januar lancerer en "Børnefilmskole" på nettet fyldt med redskaber, som skal hjælpe forældre med at kigge ind i hovederne på deres poder.

Tanken er, at processen med at lave film kan få børn og forældre til at tale sammen om stemninger, følelser og bekymringer, som måske ellers ville blive derinde i børnehovederne uden at blive talt om.

Børnefilmskolen

Psykiatrifondens Børnefilmskole, der lanceres fredag den 6. januar, er en sjov måde at træne sig selv og sine børn i at se sig selv udefra og andre indefra.

 

Gå til Børnefilmskolen her og prøv det sammen med familien.

VIL STYRKE ALLES PSYKISKE SUNDHED

P1 Eftermiddag talte med Michael Danielsen, som er chefpsykolog i Psykiatrifonden, for at høre, hvad det er, man håber at få frem med det nye filmværktøj.

Det er en vigtig pointe for Psykiatrifonden, at Børnefilmskolen er for alle, sagde han blandt andet:

- Psykiatrifonden vil gerne styrke alles psykiske sundhed og være med til at skabe den robusthed, der er nødvendig at have, når vi ind i mellem møder livets mindre behagelige sider.

Filmmediet er valgt, fordi det er sjovt og legende:

- Der er en god energi i at skabe noget sammen, sagde Michael Danielsen til P1.

HØR INDSLAGET HER

LÆS MERE OG LAV EN FILM PÅ BØRNEFILMSKOLEN

Vil du modtage Psykiatrifondens nyhedsbrev?

Hejrevej 43 | 2400 København NV | 3929 3909 | pf@psykiatrifonden.dk | CVR 1917 4883