Kommunalvalg 2017: Gratis psykologhjælp til unge

Nu starter valgkampen for alvor frem mod kommunal- og regionsrådsvalget i november, og hos Psykiatrifonden er hovedbudskabet, at flere kommuner skal tilbyde gratis, åben og anonym psykologhjælp til unge i alderen 15 til 25 år. Find din kommune på danmarkskortet og se, om den har et tilbud.

Er din kommune rød, gul eller grøn

I begyndelsen af april 2017 sendte Psykiatrifonden en e-mail til samtlige landets kommuner, hvor vi spurgte, om kommunen havde et gratis, åbent tilbud om psykologhjælp til unge, og i bekræftende fald, hvad tilbuddet bestod af. Ultimo april blev der sendt en opfølgende e-mail til de kommuner, der ikke havde svaret.

Har du råd til at betale mindst 400 kr. for en time hos en psykolog? Også, hvis du er mellem 18 og 25 år? Psykiatrifonden arbejder for, at flere kommuner end i dag tilbyder unge mellem 18 og 25 år gratis psykologhjælp. 

Er din kommune rød, gul eller grøn?

Find din kommune på danmarkskortet og se, om den er en af dem, der i dag har et tilbud, eller den er en af de mange kommuner, der stadig ikke har et tilbud om åben, anonym og gratis psykologhjælp til unge mellem 15 og 25 år.

Du kan selv være med

Læs også, hvordan du selv kan få gratis psykologhjælp til unge på dagsordenen i din kommune og i de lokale medier.

I sidste uge skrev Psykiatrifonden til byrådsmedlemmer over hele landet, der er medlemmer af politiske udvalg, som kan være med til at påvirke, om en kommune får et tilbud om gratis, åben og anonym psykologhjælp til unge. Vi er ved at samle op på svarene nu, og allerede nu arbejder flere af dem for at opnå, at deres kommuner får tilbud om psykologhjælp til deres unge borgere, og andre steder åbner man tilbud i det nye år. Men der er stadig lang vej til et grønt danmarkskort.

Hvis du følger os på Facebook, kan du også følge og bakke aktivt op om vores indsats for gratis psykologhjælp til unge der. Del også meget gerne vores opslag og vær med til at skabe opmærksomhed. Tak for dit engagement!

Vil du modtage Psykiatrifondens nyhedsbrev?

Hejrevej 43 | 2400 København NV | 3929 3909 | pf@psykiatrifonden.dk | CVR 1917 4883