"Snak om det" - nu på grønlandsk

Frederiks far er ramt af en psykisk sygdom. I skolen er der ikke nogen, der ved det, men både kammerater og lærere kan mærke, at Frederiks humør har ændret sig. ”Snak om det”, er et nyt undervisningsmateriale til 1.-7. klasse, som skal hjælpe Frederik og mange andre børn med tale om psykisk sygdom og med at sætte ord på deres tanker og følelser. Det er udviklet af Psykiatrifonden og er nu oversat til grønlandsk og gjort tilgængeligt for alle skoler i Grønland.

Naalakkersuisoq for Sundhed på Grønland, Agathe Fontain, har sammen med Naalakkersuisoq for Uddannelse, Kultur, Forskning og Kirke, Doris Jakobsen taget initiativ til at få materialet tilpasset, oversat og udsendt til alle folkeskoler.

”Det er vigtigt, at vi taler åbent om psykisk sygdom, ikke mindst fordi rigtig mange børn har psykisk sygdom tæt inde på livet. Undervisningsmaterialet kan bruges til at lære børnene at sætte ord på deres tanker og følelser – og til at spejle de tanker og følelser, som man går med, når man er barn i en familie, hvor psykisk sygdom fylder,” siger Naalakkersuisoq for Sundhed, Agathe Fontain.

”Jeg håber, at skolerne vil tage godt imod materialet og bruge det aktivt i undervisningen. Materialet er relevant for alle elever, fordi det også kan bruges i arbejdet med elevernes trivsel. Når vi deler vores tanker og følelser, så skaber vi en følelse af fællesskab. Vi finder ud af, at andre tænker og føler ligesom os selv, og vi lærer at forstå os selv og andre bedre”, siger Naalakkersuisoq for Uddannelse, Kultur, Forskning og Kirke, Doris Jakobsen.

Fokus på tryghed og tillid

Undervisningsmaterialet ”Snak om det” er henvendt til elever i 1. – 7. klasse. Materialet består af tegnefilm, samtalekort og en lærervejledning. Emnerne er psykisk sygdom, skænderier, angst, depression og ADHD. Der er fokus på at skabe tillid og tryghed i klassen til at tale om tanker og følelser, med særligt fokus på de fem grundfølelser: glæde, vrede, afsky, frygt og tristhed.

Undervisningsmaterialet er udviklet af Psykiatrifonden og tilpasset med vejledning fra psykolog Heidi Lindholm. Materialet er blevet udsendt til alle skoler i Grønland.

Se og hent "Snak om det" på grønlandsk

Læs mere om "Snak om det" - på dansk

For mere information, så kontakt projektleder Lise Uldall-Poulsen eller på telefon 3031 4653

Vil du modtage Psykiatrifondens nyhedsbrev?

Hejrevej 43 | 2400 København NV | 3929 3909 | pf@psykiatrifonden.dk | CVR 1917 4883