Sydjyske kommuner: Flere børn og unge viser tegn på angst

Flere syd- og sønderjyske kommuner oplever et stigende antal børn og unge med angst. Psykiatrifonden kalder tendensen alarmerende, skriver Jydske Vestkysten.

Nova på 12 år har lidt af angst, men programmerne har hjulpet hende videre. Foto: Kanal 412-årige Nova Gad Aabye fra Lunderskov ved Kolding er ét af de børn, som tidligere har lidt af angst. I dag har hun lært at håndtere de dårlige tanker, når de opstår. Foto: Kanal 4

Konstante bekymringer, uro og pludselige angstanfald. Flere kommuner i Syd- og Sønderjylland oplever et stigende behov for at kunne hjælpe børn og unge med angst. 

Klar stigning

- Det er helt klart en udfordring, der er kommet i nyere tid, hvor vi har oplevet en stigning i antal henvendelser. Det kan være børn, som er stressede på grund af mange nye krav, nye familieformer og nye forventninger i skolen - ting som kan udvikle sig til angst, siger Marianne Korsgaard Helms, børn og familiechef i Sønderborg Kommune. 

Mange kommuner tilbyder forløb til familier, hvor børn og unge har udviklet angst. Her arbejder man både med forældrene og barnet og giver redskaber til at håndtere angsten i hverdagen.

Tung sygdomsbyrde

Tendensen i kommunerne ses også i statistikkerne. Hos børn og unge mellem ét og 24 år er psykiske helbredsproblemer den største sygdomsbyrde, og udgør over 50 procent af den samlede sygdomsbyrde på børne- og ungeområdet. Den seneste undersøgelse fra Psykiatrifonden fra sommeren 2016 viser, at 400.000 danskere har symptomer på angst.
- Vi kan se nogle alarmerende tendenser, særligt hos unge piger, siger Michael Danielsen, chefpsykolog hos Psykiatrifonden til Jydske Vestkysten.

Vil du modtage Psykiatrifondens nyhedsbrev?

Hejrevej 43 | 2400 København NV | 3929 3909 | pf@psykiatrifonden.dk | CVR 1917 4883