Unge piger hader deres krop: Jeg bliver svimmel af at trække maven ind

En rundspørge, som TV 2 har foretaget på landets gymnasiale uddannelser, viser, at næsten halvdelen af de adspurgte unge er utilfredse og kede af deres krop. "Vi skal bryde den kunstige præsentation. Vi skal fortælle dem, at der er op- og nedture, og at mennesker ser forskellige ud, og på den måde slå den meget ensidige forståelse af, hvad der er rigtigt, i stykker," siger chefpsykolog i Psykiatrifonden Michael Danielsen til TV2.

Foto: TV2Foto: TV2

"Jeg føler mig tyk. Det gør jeg hver dag. Jeg vågner, og som det første kigger jeg mig i spejlet, og det, jeg ser, er lort," siger 17-årige Kirstine Kunstmann.

Selvom hun har en helt almindelig, normalvægtig krop, synes hun ikke, at det er godt nok.

Næsten halvdelen af hendes jævnaldrene går rundt og har det på samme måde.

En rundspørge, som TV 2 har foretaget på landets gymnasiale uddannelser, viser, at næsten halvdelen af de adspurgte unge er utilfredse og kede af deres kroppe. 

-Bryd den kunstige præsentation

Kirstine Kunstmann tænker konstant på, hvordan hendes mave og lår ser ud. Hun synes, at de er for store. I skolen går hun derfor og spænder i maven og suger den ind for at se tyndere ud.

"Jeg bliver helt svimmel af at gå rundt sådan. Jeg ved godt, at det er irrationelt, og jeg prøver at sige til mig selv, at jeg ikke skal bekymre mig om det, men jeg kan ikke lade være," siger hun. 

Undersøgelsens resultater og de unges udtalelser og følelser er et klart signal til at bryde den kunstige præsentation, som chefpsykolog i Psykiatrifonden Michael Danielsen mener, de unge ligger under for: 

"Vi skal fortælle dem, at der er op- og nedture, og at mennesker ser forskellige ud, og på den måde slå den meget ensidige forståelse af, hvad der er rigtigt, i stykker," siger han. 

Se hele TV2s tema om unges selvopfattelse

Unge hader deres kroppe: Jeg bliver svimmel af at trække maven ind

 Hver tredje ung ønsker et skønhedsindgreb

Redigerer sig til det perfekte ydre

Både drenge og piger er kede af deres kroppe

 

 

 

Vil du modtage Psykiatrifondens nyhedsbrev?

Hejrevej 43 | 2400 København NV | 3929 3909 | pf@psykiatrifonden.dk | CVR 1917 4883