05.MAR.2018

Verdens mentale sundhedsdag: Styrk din mentale sundhed i fællesskaber

Mennesker, der indgår i et aktivt fællesskab og gør noget meningsfuldt sammen med andre, har op til fire gange så stor sandsynlighed for et godt mentalt helbred.Det viser en ny undersøgelse og et initiativ, Psykiatrifonden er med i.

undefinedDyrk en sportsgren, vær frivillig for en mærkesag, læs en bog - og gør det i fællesskab med andre. 

Personer, der er aktive i foreninger, grupper eller organisationer på ugentlig basis, har cirka 75 procent større chance for at trives godt psykisk sammenlignet med personer, der ikke er en del af foreninger og lignende. Det viser delresultater fra en ny undersøgelse udarbejdet af Statens Institut for Folkesundhed, skriver Ritzaus Bureau.

Samarbejde mellem kommuner og organisationer

Det er indsatsen "ABC for mental sundhed", der står bag undersøgelsen. Indsatsen samarbejder med organisationer og kommuner om at pege på faktorer, der påvirker den mentale sundhed positivt.

Undersøgelsen er lavet i forbindelse med, at der afholdes ABC-dag i dag, den 10. oktober, hvor kommunerne sætter fokus på mental sundhed.

- Vi skal minde hinanden om det

Psykiatrifonden deltager også, og ifølge chefpsykolog Michael Danielsen handler det også om, at vi alle skal holde øje med vores bekendtes mentale helbred.
- Det kan gøre en stor forskel i sidste ende, hvis vi bliver bedre til at minde hinanden om at have fokus på vores egen og andres mentale sundhed, siger han.

Det er ikke kun ABC-dag, der 10. oktober sætter fokus på mental sundhed. Det er også WHO's "World Mental Health Day", hvor der over hele verden bliver sat fokus på emner om mental sundhed.

Læs meget mere om ABC for mental sundhed

 

Vil du modtage Psykiatrifondens nyhedsbrev?

Hejrevej 43 | 2400 København NV | 3929 3909 | pf@psykiatrifonden.dk | CVR 1917 4883