Efterskoler vil hjælpe elever med psykiske problemer

26 efterskoleansatte kan nu kalde sig psykiske førstehjælpere efter at have gennemført et to-dages kursus i psykisk førstehjælp på Brogården. Det skriver Efterskoleforeningen.dk.

 

undefinedModelfoto: Psykiatrifonden

Psykisk sygdom begynder ofte i ungdommen, og halvdelen af dem, der får en psykisk sygdom, bliver ramt, inden de fylder 18 år.

Også efterskolerne mærker, at flere elever har psykiske udfordringer som angst, depression, spiseforstyrrelser og selvskade.

De sidste to dage i januar mødtes 26 efterskolefolk på Brogården for at blive klogere på emnet. Her lærte de om psykiske sygdomme, og hvordan de viser sig hos de unge, samt hvordan man som voksen kan hjælpe unge i mistrivsel bedst muligt. Det skriver Efterskoleforeningen.dk.

Rummelighed kræver overvejelser

”Det var tydeligt, at alle de deltagende skoler rigtig gerne vil rumme elever med psykisk sygdom, men at det samtidig kræver mange grundige overvejelser i forhold til forældre-samarbejde, samarbejde med kommunen og psykologer, de andre elevers betydning samt rollefordeling blandt de ansatte på skolen,” siger kursusleder og specialkonsulent Sine Eggert fra Efterskoleforeningen.

Efterskoleforeningen afholder et nyt kursus i psykisk førstehjælp til april.

Kurset er udviklet af Psykiatrifonden efter et oprindeligt australsk koncept.

Læs hele historien

Læs mere om Psykisk Førstehjælp 

Find et kursus i Psykisk Førstehjælp tæt på dig

 

 

Vil du modtage Psykiatrifondens nyhedsbrev?

Hejrevej 43 | 2400 København NV | 3929 3909 | pf@psykiatrifonden.dk | CVR 1917 4883